Engelsen houden van Italiaans


Na het zien van een serie als Hallo, Hallo zou je verwachten dat de Engelsen voor Frankrijk kiezen voor de leukste uitspraak van hun taal (“I only seej zis once’). Maar van alle Europese accenten valt het Italiaanse het best in de smaak bij Britten. Dit blijkt uit onderzoek van Hotels.com. De boekingssite vroeg ruim 2.000 Britse reizigers naar het meest geliefde accent onder Engels sprekende Europeanen. Eén op de vijf ondervraagden vindt de Italiaanse uitspraak het aantrekkelijkst.

Toch hoeven Britten niet helemaal naar de laars van Europa te reizen om verleid te worden door een betoverend accent. Op een goede tweede plaats volgt de tongval in buurland Ierland. De Ieren kregen 13 procent van de stemmen, net als de Spanjaarden. De accenten in buurlanden Wales en Schotland zijn beduidend minder populair. Het ‘Welsh’ en ‘Scottish’ worden met slechts één procent van de stemmen niet erg charmant gevonden. Dat geldt ook voor de Nederlandse tongval.

11 procent van de Britten vindt de uitspraak van de moedertaal het aantrekkelijkst in eigen land. Daarmee eindigen zij – samen met de Fransen – op een gedeelde derde plaats, net voor de Amerikanen en Zweden.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.