Fietsvakantieatlas op grotere schaal

Fietsvakantieatlas op grotere schaal 9
Het nieuwe fietsseizoen is weer in aantocht en wij zijn er weer klaar voor. De fiets heeft zijn ‘after winter beurt’ gehad en snort weer als een zonnetje. Met de lente op komst willen we ons zoetjes aan voorbereiden op het buitenseizoen. Nu is het moment om een fietsvakantie of korte meerdaagse fietstrip te plannen. Met de nieuwe editie van de Basiskaart netwerk LF-routes heb je volgens de producent als fietser ‘een actuele en gebruiksvriendelijke set kaarten in handen. Ideaal voor iedereen die van tijd tot tijd een weekend- of vakantietocht op de fiets maakt. Door de schaal 1:100.000 is de fietsvakantieatlas nog geschikter voor het plannen van elke lange fietstocht’.

25 jaar LF-routes
Op de Basiskaart is het complete netwerk van Landelijke Fietsroutes ofwel LF-routes weergegeven. Dit netwerk beslaat zo’n 4.500 kilometer en is al 25 jaar de ideale basis voor het plannen van elke langeafstandsfietsroute. LF-routes zijn in twee richtingen bewegwijzerd en voeren langs de mooiste plekjes van Nederland. Afwijken van de route kan ook omdat de aansluitende fietsknooppuntnetwerken op de kaart staan, inclusief het netwerk in Groningen. Zo is het overstappen van het ene op het andere netwerk heel eenvoudig.

Nieuwe schaal
Op 22 dubbelzijdig bedrukte kaarten staat heel Nederland, in een schaal van 1:100.000. Deze schaal geeft de fietser veel detail voor een nog betere oriëntatie onderweg. In het kaartbeeld staan de locaties van ‘Fietsers Welkom! logiesadressen’ en van bezienswaardigheden weergegeven. Een los boekje bevat de gebruiksaanwijzing.

Suggesties voor themaroutes
Binnen het LF-netwerk kun je je eigen route op maat samenstellen. Maar in de gids staan ook al enkele suggesties voor aantrekkelijke themaroutes uitgelicht. Hierbij zijn (delen van) LF-routes met elkaar verbonden. Van enkele themaroutes is een gratis folder beschikbaar; te downloaden via nederlandfietsland.nl

De Basiskaart is voor € 24,95 te bestellen via de webwinkel van nederlandfietsland.nl of te koop bij o.a. de ANWB en VVV-kantoren (ISBN 978-90-72930-484).

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.