Foto-exposities in België

Een van de foto's van Fisher die te zien is tijdens Bip


Wie van fotografie houdt kan de komende maanden in België aan zijn trekken komen. In Luik, Brussel en Charleroi zijn (bijzondere) foto-exposities. De eerste is From Liège with love: Bip 2012 in Luik. De liefde is de rode draad in de zeven tentoonstellingen van de internationale Biënnale van Fotografie en Visuele Kunsten in Luik: Only you Only me. Images de l’amour, amour de l’image. De hoofdtentoonstelling met dezelfde naam wordt gehouden in het MAMAC/CDE (Museum voor Moderne en Hedendaagse Kunst/ Prentenkabinet. Er is werk te zien van ongeveer 40 internationale kunstenaars zoals Nan Goldin en Erwin Olaf.

Eregastland van Bip 2012 is Nederland. In Hangar B9 heeft Frits van Gierstberg de tentoonstelling ‘From Holland with love’ georganiseerd. Van Gierstberg is hoofdconservator van het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. Als uitgangspunt heeft hij de erfenis van fotograaf Ed van der Elsken gekozen en hedendaagse kunstenaars rond deze spilfiguur geselecteerd, zoals Bertien van Manen, Hans Aarsman en Koos Breukel. www.bip-liege.org.

De tweede expositie: Stanley Kubrick, de fotograaf in Brussel. In 1945, kort nadat hij de middelbare school had verlaten, trad Stanley Kubrick in dienst bij het New Yorkse tijdschrift Look. Hij werkte er gedurende vijf jaar als fotograaf. Zijn fotoreportages getuigen van een toen al cinematografische benadering. Via de lens van de fotograaf ontstond een portret van Amerika in de jaren na de oorlog – een hoofdthema in Kubricks werk. www.fine-arts-museum.be.

Derde mogelijkheid: Musée de la Photographie in Charleroi bestaat 25 jaar! Om haar vijfentwintigjarig bestaan te vieren brengt het fotografiemuseum een overzichtstentoonstelling van haar oprichter, Georges Vercheval. Daarnaast is er de tentoonstelling ‘Bureaucrats’ van de Nederlandse fotograaf Jan Banning te zien. Banning fotografeerde in 8 verschillende landen ambtenaren in hun natuurlijke habitat, hun kantoor. Het fotografiemuseum is gevestigd in een voormalige abdij. De foto’s komen prachtig uit op de kloostermuren van rode baksteen. www.museephoto.be.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.