Foto-jurk tijdens verzamelaarsbeurs


Hoe gek wil je het hebben? Een jurk van oude foto’s, of van knuffels of spekkies? Je kunt het zien tijdens een bijzondere modeshow die gehouden wordt op de Verzamelaarsjaarbeurs in Utecht. Na succesvolle exposities in de Kunsthal Rotterdam en in Jaarbeurs Utrecht werd het tijd om eens iets heel anders te doen met de honderd verschillende verzamelingen van visueel kunstenaar Pet van de Luijtgaarden. Hij nodigde ruim twintig studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) uit om jurkjes en kleding te creëren gemaakt van zijn bijzondere verzamelingen. Tijdens de komende VerzamelaarsJaarbeurs, op 14 en 15 april in Jaarbeurs Utrecht, worden op de Catwalk de mooiste creaties getoond aan een deskundige jury. Wat is er meer origineel dan jurkjes gemaakt van puntenslijpers, ansichtkaarten, luciferdoosjes, LEGO, Playmobilpoppetjes of bijvoorbeeld verzamelknuffels.

Op de speciaal daarvoor ingerichte Catwalk is het zaterdag 14 april allemaal te zien. Van de Luijtgaarden verwacht dat vele bezoekers zich zullen laten inspireren door de originele ontwerpen. Van de Luijtgaarden: “Naast een esthetische reden heeft het ook maatschappelijk relevantie. In deze economisch mindere tijden is het van belang om met unieke modecreaties te komen die men ook zelf kan maken van collecties die wellicht thuis op zolder liggen. De meeste mensen hebben wel een paar dozen staan met een verzameling speelgoed, ansichtkaarten en/of hebbedingetjes. Ik hoop die mensen te inspireren om daar iets anders moois van te maken”.

“We leven in een weggooimaatschappij en dit zal hoe dan ook gaan veranderen. De olieprijs is hard aan het stijgen waardoor veel producten duurder zullen worden. Hergebruik wordt interessanter, je ziet nu al steeds meer vintage artikelen op de VerzamelaarsJaarbeurs en winkels die tweedehands artikelen aanbieden, zowel online als fysiek”. De presentatie van de Catwalk-Verzamel-Modeshow is in handen van DJ Miss Twist, de muziek wordt verzorgd door Martijn van Gessel en de jury bestaat uit o.a. Diana Wassing (uitgeefster van het magazine ‘Tussen Antiek en Verzamelen’), Hans Stuijfbergen (directeur Museum van de Twintigste Eeuw) en Manolo Marquez (ABNAMRO). Tijd en plaats: zaterdagmiddag 14 april Jaarbeurs Utrecht, twee shows om 14 en om 15 uur. Voor meer info: www.verzamelaarsjaarbeurs.nl of www.fotopet.nl

VerzamelaarsJaarbeurs voorjaar 2012
• Jaarbeurs Utrecht, Jaarbeursplein 6 te Utrecht
• Zaterdag 14 april (9.00 tot 17.00 uur) en zondag 15 april (10.00 tot 17.00 uur)
• Entreeprijs aan de kassa: € 12,- (kinderen t/m elf jaar gratis), voorverkoop via de website: € 10,50

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.