Gefeliciteerd Mingalar Oo!

Foto Dierenpark Emmen / Wijbren Landman


Olifant Mingalar Oo heeft haar twintigste verjaardag gevierd. De geboorte van Mingalar Oo was een zeer bijzondere gebeurtenis in 1992, want zij was de eerste olifant die in Dierenpark Emmen ter wereld kwam. Haar naam betekent “De Eerste” en ook “Op Goed Geluk”. Ze doet haar naam eer aan want zij uitgegroeid tot één van de meest gezaghebbende olifanten in de kudde. Zelf heeft ze tot nu toe drie zoons ter wereld gebracht. De jongste twee, Yoe Ma en Shwe Myar maken nog altijd deel uit van de grote Emmense kudde.

Toen de olifantenkudde in het buitenverblijf kwam, lag daar een prachtige verjaardagstaart klaar, wel een olifantentaart natuurlijk. Veel verse bamboe en malse bananenbladeren, broden, appels, boerenkool, wortels en ananassen. De hele kudde inclusief de jarige stortte zich vol overgave op de lekkernijen. Daar bleef het niet bij want ’s middags heeft een groep kinderen een nieuwe, heel andere taart gemaakt: twintig dozen vol met lekkers met daarop een “kaars” van bamboe. Die stond klaar toen de olifanten aan het eind van de middag weer op stal gingen. Tot groot genoegen van de kinderen, die al dat lekkers hadden gemaakt, lieten de olifanten zich ook deze traktatie prima smaken.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.