Heropening klokkenmuseum

Een beeld uit de folder van het museum.


Koningin Beatrix opent op dinsdag 24 april in Asten het vernieuwde Nationaal Beiaard- en Natuurmuseum. Het museum draagt voortaan de naam Klok & Peel Museum Asten. Klok & Peel Museum Asten toont een zeer uitgebreide internationale collectie van luidklokken en beiaarden (klokkenspellen). De tweede collectie omvat de natuur- en cultuurhistorie van het gebied De Peel op de grens van Noord-Brabant en Limburg.

Het oorspronkelijke museum werd in 1975 geopend door Prins Bernhard. In 2008 werd gestart met een totale vernieuwing. Het bestaande museumgebouw is geheel gerenoveerd en met 1100 vierkante meter uitgebreid. Naast een grote, nieuwe tentoonstellingszaal als middelpunt van het museum, is er een glazen Oranjerie in de museumtuinen die ruimte biedt voor workshops, educatieve projecten en evenementen. Ook heeft het museum een nieuwe entree, een filmzaal met educatieruimte en een nieuw museumcafé gekregen.

Met de vernieuwing kan Klok & Peel Museum Asten zijn dubbelfunctie van internationaal centrum voor klok en beiaard en natuur- en cultuurhistorisch centrum voor de Peel behouden en verstevigen. Meer informatie: www.museumasten.nl

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.