Huur een hutje aan een meer

Huur een hutje aan een meer 9
Het moet toch het ultieme ‘tot rust komen’ zijn, als je in je eentje in een hutje zit dat uitkijkt op een meer. In Scandinavië kan dat. Daar noemen ze die hutjes ‘hytter’. En BBI Travel heeft de optie voor zo’n verblijf in het nieuwe seizoen opgenomen.

Dat blijkt uit de Scandinavië zomervakantiebrochure 2012 die BBI Travel net heeft uitgebracht. Het vakantieaanbod omvat onder meer auto- en busrondreizen door heel Scandinavië of naar keuze alleen Finland, Zweden of Noorwegen. Of vlieg naar Oslo, Stockholm, Helsinki of Rovaniemi en ga daar een camper ophalen. Liever sportief bezig, dan kan men op wandelvakantie in Noorwegen, fietsen, kanoën en wandelen in Zweden of op berenspotten jacht in Finland.

Voor de autorondreizen is er keuze uit een aanbod aan accommodaties: gemoedelijke familiehotels, comforthutten, chalets, karakteristieke Zweedse stuga’s, Finse mökki, Noorse hytter of zeer luxe hotels. ‘Een vakantie doorbrengen in Noord Europa is een andere belevenis dan in de traditionele Zuid-Europese bestemmingen, nergens anders vind je zo’n ongerepte natuur, schone lucht, stilte en ruimte,’ stelt BBI Travel directeur Henk van der Kooi. De reisorganisatie biedt reeds 44 jaar vakanties in Noord Europa aan. Vraag de Beleef Scandinavië 2012 brochure aan via de website www.bbi-travel.nl, e-mailadres info@bbi-travel.nl of bel naar 050 313 6000.

Scandinavië leent zich uitstekend voor een vakantie met eigen auto of huurauto. BBI Travel biedt vakanties variërend van 10 dagen tot en met een ‘Roald Amundsen’ rondreis van 28 dagen door heel Scandinavië. In Noorwegen worden 12 vakantie-arrangementen aangeboden waaronder de 17-daagse naar de Noorse antropoloog vernoemde hotelrondreis ‘Thor Heyerdahl’, wellicht een van de mooiste autovakanties in het aanbod. Populair bij Nederlandse vakantiegangers zijn ook de aantrekkelijk geprijsde autovakanties waarbij men overnacht in Zweedse ‘hytter’, houten comforthutten met eigen sanitair, volledige keukenuitrusting en gelegen in prachtige natuurgebieden, geschikt van 4 tot soms 8 personen.

Ook in Finland is het aanbod zeer gevarieerd: autorondreizen op basis van hotels of in sfeervolle vaak aan een meer gelegen houten chalets. Liever logeren in sjieke onderkomens, dan is de 10 daagse fly-drive rondreis in het zuidoosten van het land met verblijf in luxe landhuizen een optie.

Wandelbestemming
De ongerepte natuur van Scandinavië maakt het een ideale bestemming voor de actieve toerist. Tussen 15 juni en 30 september wordt een 16-daagse wandelvakantie aangeboden in Noorwegen. Wil men tijdens de vakantie nog actiever zijn, dan is het 10-daagse ‘Dalarna’ arrangement in Zweden aan te raden. Naast wandelen gaat men ook enkele dagen kanoën en mountainbiken. Beren in de natuur spotten kan met de 14-daagse natuurrondreis in Finland van begin mei tot medio augustus.

Voor wie geen auto heeft of niet zelf wil rijden biedt BBI Travel een busrondreis aan inclusief 4 dagen varen aan boord van een Hurtigruten schip langs de kust van Noorwegen. Deze vakantie wordt in twee varianten aangeboden. Vertrek op 18 augustus per vliegtuig naar Bergen in Zuid Noorwegen en dan langs de kust van Noorwegen omhoog varen naar Kirkenes. Vandaar per bus twee dagen door het noorden van Fins Lapland naar Rovaniemi voor de terugvlucht. Op 22 augustus wordt deze reis in omgekeerde richting aangeboden dus vliegen naar Rovaniemi, per bus naar Kirkenes en dan op de boot zuidwaarts naar Bergen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.