Indonesië prominent op Floriade

Zo moet het Indonesische deel van de Floriade er uitzien.


Indonesië is vanaf vrijdag 5 april 2012 vertegenwoordigd op de grootste tuinbouwexpo ter wereld in Venlo. Met een indrukwekkend paviljoen wil Indonesië naar verwachting 2 miljoen bezoekers imponeren. Natuur, tuinbouw, cultuur en traditie staan in het Indonesische paviljoen centraal. Bezoekers van de Floriade krijgen voor even het gevoel dat zij écht in Indonesië zijn. Het paviljoen is tot en met 7 oktober 2012 te bewonderen. Entreebewijzen voor de Floriade 2012 zijn verkrijgbaar vanaf 25 euro.

Een team van Indonesische bouwvakkers heeft weken gebouwd aan karakteristieke Indonesische woningen, afkomstig uit Kalimantan, Sulawesi en Java. Op het paviljoen staat een miniatuurversie van het inmiddels wereldberoemde Borobudur tempelcomplex. Daarnaast zijn er, speciaal voor de Floriade 2012, Indonesische bloemen- en plantensoorten ingevlogen. De Floriade duurt in totaal 6 maanden.

Over Indonesië
De Republiek van Indonesië bestaat uit 17.504 grote en kleine tropische eilanden, gelegen tussen de continenten Australië en Azië. Het land heeft 215 miljoen inwoners en meer dan 200 verschillende etnische bevolkingsgroepen. Vanuit Nederland is Indonesië goed bereikbaar. Veel vliegtuigmaatschappijen zoals KLM (via Singapore), Garuda Indonesia (via Dubai), Singapore Airlines (via Singapore) en Cathay Pacific (via Hong Kong) vliegen naar Indonesië. Meer informatie over Indonesië: http://www.toerisme-indonesie.nl Meer over de Floriade: www.floriade.nl

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.