Jordanië ‘weldadig voor lichaam en geest’

Wellness in Jordanië.


Jordanië claimt dat het sinds jaar en dag een hoge status heeft als medisch-toeristische bestemming. “Maar weinig landen bieden zulke hoogstaande gezondheidszorg als Jordanië. Lichaam en geest kunnen hier optimaal herstellen vanwege de unieke combinatie van heilzame bronnen en internationaal erkende medische professionaliteit. Heilzame bronnen laten zich vertalen in mineraalrijk water, heetwater-watervallen en vulkanische modder. Artsen van de vele internationaal erkende medische centra in Jordanië integreren deze middelen in ultra-moderne behandelingen tegen o.a. Psoriasis, Neurodermatitis, Bechterew, gewrichtsproblemen, luchtwegproblemen en hartkwalen. Decennialang heeft het koninkrijk zich gefocust op de kwaliteit en betaalbaarheid van gezondheidszorg”, verklaart de toeristische vertegenwoordiging van het land.

Op 18 maart 2012 wordt bij de Dode Zee het Internationale Congres voor Medisch Toerisme gehouden. Onderwerpen die besproken worden zijn onder andere: waarborging van de kwaliteit van medisch toerisme, de (technische) toekomst van medisch toerisme en verzekeringskwesties.

Je hoeft overigens niet ziek te zijn om beter te worden in Jordanië. Ook voor een wellnesservaring vormen de heilzame plaatsen van dit land een perfect decor. Zo is een verblijf aan de Dode Zee voor iedereen ontspannend en vitaliserend, want de lucht bevat hier bijna tien procent meer zuurstof en twintig keer meer van het rustgevende bromide dan normaal. De geneeskrachtige werking van de heetwaterbron van Hammamat Ma’in was al bekend bij Koning Herodus. Bij Jordaniës natuurlijke bronnen hebben zich intussen schitterende Health & Spa Resorts gevestigd, waar zowel traditionele als hedendaagse schoonheidsbehandelingen gegeven worden door gekwalificeerde schoonheidsspecialisten en masseurs.
Volg Jordanië op Facebook: http://www.facebook.com/VisitJordanBenelux

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.