Kappl houdt slee-kampioenschap

Kappl houdt slee-kampioenschap 9

Met de speciale sleetjes ga je in hoge snelheid naar beneden (Wij willen ook graag!) Foto: TVB Paznaun – Ischgl


Slee rijden als kampioenschap, dat kan in Kappl, alleen daar noemen ze de slee Zibob. Kappl, gelegen in de Silvretta Region, houdt op zondag 18 maart het allereerste officiële Europees Zibob-kampioenschap. Het kampioenschap vindt plaats in drie categorieën: kinderen, jongeren en volwassenen. Het skigebied Kappl hanteert daarnaast een aparte familiebeoordeling, waarbij ook de familie die het beste presteert, in de prijzen valt.

Alleen met een officiële Zibob mag er worden deelgenomen aan de wedstrijd, de slee is gratis te leen. De Zibob-wedstrijd is een afvalrace. Elke ronde starten vier deelnemers waarvan er slechts twee per ronde doorgaan. De kinderklasse is een uitzondering. Hierbij starten vier kinderen tegen elkaar waarbij er drie doorgaan naar de volgende ronde. De Zibob, een mini slee die door de sneeuw glijdt als een carve-ski, is op dit moment een trendy slee. Het skigebied Kappl gaat niet alleen in deze trend mee, maar gaat ook een stapje verder. Zo heeft Kappl als eerste van de wereld een permanente Zibob-run. Op dit bochtige, 350 meter lange parcours kunnen vier personen tegelijkertijd op de mini slee naar beneden sleeën. Gasten kunnen meer informatie vinden op www.kappl.com.

Kappl maakt deel uit van het overkoepelende Silvretta Region. Het skigebied van Kappl is modern en gevarieerd. Dit gebied heeft 40 kilometer aan pistes, voornamelijk rood en blauw. Met een hoogste punt op 2.690 meter, het dorp ligt op 1.258 meter. De sneeuwzekerheid is erg goed. Een bijzondere afdaling is de rode ‘Lattenabfahrt’, hier ski je vanaf het Lattenjoch (1.400 meter) non stop naar het dalstation van de DIAS-cabinebaan.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.