Kenia pronkt met zijn strand

Kenia heeft zijn stranden letterlijk en figuurlijk schoongeveegd.


Nu vliegtickets steeds goedkoper worden is Afrika voor veel mensen een aantrekkelijke bestemming en kan wedijveren met landen als Portugal, Turkije en Griekenland. Dit zomerseizoen kunnen toeristen tijdens hun vakantie aan de Keniaanse kust weer volop genieten van zon, zee en strand. Kenya Wildlife Service (KWS) heeft het strand-managementprogramma ontwikkeld om de Keniaanse kust extra aantrekkelijk te maken voor toeristen.

Dankzij KWS voelt de toerist zich welkom op de Keniaanse stranden. Zo wordt er voor gezorgd dat de stranden dagelijks worden schoongemaakt, wordt er toezicht gehouden en is er een regeling getroffen met de verkopers op het strand zodat toeristen niet constant door hen worden benaderd. Met deze aanpak wordt de prachtige kuststrook weer op de kaart gezet als toeristische trekpleister. Muriithi Ndegwa, managing director van Kenya Tourist Board zegt: “Het strand is één van de aantrekkelijkste attracties van de Keniaanse kust. Met het nieuwe programma hopen we dat de Keniaanse kust onderdeel wordt van elke Kenia reis”.

Hotels gelegen aan de Keniaanse kust hebben strandbedden beschikbaar gesteld op de stranden. De toeristen worden, indien gewenst, de hele dag voorzien van hapjes en drankjes. “Het is fantastisch om een strand vol met tevreden toeristen te zien genieten van zon en zee zonder ongevraagd gestoord te worden”, aldus de manager van het Bahari Beach Hotel, Catrin Schwerring.

Kenia, gelegen aan de oostkust van Afrika is het thuis van ‘the Big Five’; olifant, neushoorn, leeuw, buffel en luipaard én het land van de bijzondere stammen, zoals de Maasai en de Samburu die nog altijd hun eeuwenoude tradities in stand houden. Ook biedt Kenia met haar prachtige kuststrook, kleurrijke tropische onderwaterwereld en warme Indische Oceaan alle ingrediënten voor een luxe strandvakantie. Vanuit Nederland en België worden verschillende vluchten aangeboden die binnen ongeveer 9 uur vliegen de hoofdstad Nairobi en tweede grote stad Mombasa bereiken. Kijk voor meer informatie over Kenia op www.magicalkenya.nl.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.