Kopie paleis naar Madurodam


Je hebt onderscheidingen en dingen waar je gewoon trots op kunt zijn. Bij dat laatste hoort een plek in Madame Tussauds of Madurodam. Als je daar te vinden bent dan heb je het echt gemaakt in Nederland. Paleis Het Loo Nationaal Museum is daarom ook erg verheugd een plek te krijgen in het nieuwe Madurodam. Met een oppervlakte van bijna 200 m2 is het paleismuseum prominent vertegenwoordigd met als buren Huis ten Bosch en het Vredespaleis.

Maandenlang wordt er nu al gewerkt aan de minutieuze uitvoering waarbij zelfs de paleistuinen volledig te zien zijn. De Rijksgebouwendienst leverde voor paleis en tuinen nauwkeurige tekeningen aan die vervolgens gedetailleerd op schaal werden nagebouwd. Het nieuwe interactieve Madurodam opent op 7 april aanstaande zijn deuren weer voor het publiek.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.