Leer hardlopen in Duitsland

Krijg een goede basis voor een verdere hardlooploopbaan.


“Je moet gaan hardlopen”, dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan, terwijl het wel zo goed voor je gezondheid is. Wellness-Hotels & Resorts – de keten van vijftig vier- en vijfsterren kuurhotels in Duitsland en andere Europese landen – gaat zijn omvangrijk aanbod van gezondheidsarrangementen uitbreiden met zogenoemde Aktiv-camps. De eerste die dit jaar van start gaan zijn de running camps – een zeer grondige trainingscursus voor hardlopers plus een lichamelijk onderzoek door middel van de aeroscan.

‘Met deze zonnige dagen gaan veel te veel mensen weer naar buiten om volkomen onvoorbereid te gaan joggen en hardlopen, dat kan resulteren in blessures. Correcte trainingsopbouw, efficiënt hardlopen, goede looptechnieken en optimale schoenen zijn van essentieel belang,’ stelt Michael Altewischer, directeur Wellness-Hotels & Resorts. Zeven hotels binnen de keten bieden professionele running camps arrangementen aan die afgestemd zijn op zowel beginners als ervaren lopers. De cursisten beginnen met een aersocan onderzoek dat inzicht geeft in de zuurstofopname, koolstofdioxide uitstoot en vetverbranding. Op basis hiervan wordt een op-maat-gemaakt trainingsprogramma opgesteld. Een Nederlandstalige infosheet is verkrijgbaar via e-mail [email protected] Nadere informatie plus data van de cursussen vindt men op www.wellness-laufcamps.de.

Ook Nordic Walking cursus
De hotels die de loopcursussen aanbieden zijn Hotel Neptun in Warnemünde aan de Oostzeekust en Hotel Bornmühle in Mecklenburg. In Zuid Duitsland zijn het Hubertus Alpin Lodge & Spa in Oberallgäu, Wellness-Hotel Sommer in Allgäu enParkhotel am Soier See in de Alpen. Daarnaast het Bio- und Wellness hotel Alpenblick in het Zwarte Woud en Schüle’s Gesundheitsresort & Spa in de Allgäuer Alpen. De trainingscamps zijn geschikt voor zowel beginners als ervaren hardlopers. Twee hotels – Bio- und Wellnesshotel Alpenblick en Parkhotel am Soier See – hebben ook een speciale introductieweek voor Nordic Walking.

De hotels schakelen voor de camps professionele toptrainers in: zo begeleidt in Hotel Hubertus Alpin Lodge & Spa de gerenommeerde Oostenrijks loopcoach Armin Wierer de cursisten en geven voormalige topatlete Grit Breuer en voetbal prof Marco Lassaer deelnemers in Hotel Neptun onderricht in looptechnieken. Alle hotels beschikken over goede loopparcours in de natuur en bieden voldoende spafaciliteiten waarmee de vermoeide spieren tot rust komen.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.