Madurodammer te logeren

Madurodammer te logeren 8

Een logé per post...


Wat doe je als er onverwachts een gast op je stoep staat? Juist, die verwelkom je en geef je tijd en aandacht. Dat zullen we dan ook doen op de redactie van Elke Dag Vakantie met de Madurodammer die gisteren per post aankwam. Het is een geniale marketingactie van het Haagse pretpark. De tekst van het begeleidende briefje van Djoeke Siemssen, de 17-jarige burgemeester van Madurodam, luidt: “Mag dit Madurodammertje een weekje of wat bij je logeren? Het zit namelijk zo, heel Madurodam wordt verbouwd. Na zestig jaar waren we wel aan iets nieuws toe. Het wordt hartstikke mooi straks, met allemaal te gekke doe-diingen. En alle Madurodammertjes krijgen de hoofdrol in de verhalen die we vertellen in het nieuwe Madurodam. Eén ding verandert niet in Madurodam: Alle opbrengsten gaan naar goede doelen voor kinderen en jongeren. De Jeugdgemeenteraad van Madurodam heeft een aantal leuke, bijzondere, aardige en soms best bekende Nederlanders uitgezocht als logeeradres en jij bent speciaal geselecteerd”.

De marketingactie wordt gecompleteerd met een klein voorleesboekje, dat we voor het slapengaan aan ons ventje moeten voorlezen. Daarin staat o.a. “Als je straks thuiskomt, is alles anders. Misschien verdwaal je wel, in je eigen stad. Dit voorleesboekje helpt je voorbereiden op het nieuwe park en je nieuwe rol.”

Natuurlijk willen we op het mannetje passen dat naar ons gestuurd is. We worden verzocht om hem op 7 april (de publieksopening van het vernieuwde Madurodam) terug te brengen en zelf een plekje te geven waar we maar willen in het park. Dat gaan we dan ook doen. Ondertussen zullen we via ons Twitter-account @elkedagvakantie (vrijwel) dagelijks berichten wat het mannetje beleeft op de redactie van Elke Dag Vakantie.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.