Met kinderen op safari

Met kinderen op safari 9

Met kinderen op olifantenjacht.


Wie iets bijzonders wil ondernemen met zijn kinderen (en daar het geld ook voor heeft…) zou met ze op safari kunnen gaan in Zuid-Afrika. Dat is leuk, maar ook heel leerzaam. In het Amakhala Game Reserve is een kenniscentrum waar kinderen zelf op ontdekking kunnen om meer te leren over de natuur en het milieu.

Amakhala Game Reserve ligt in de malaria-vrije Oost-Kaap, op ca. 50 km van Port Elizabeth. Een reservaat met enkele vier- en vijfsterren lodges met de mogelijkheid om indrukwekkende gamedrives te maken om oog in oog met de Big Five te komen staan. Ingangen naar het reservaat liggen bij Port Elizabeth, bij Gramhamstown en een bij Addo. Een verblijf in Afrikaanse stijl in een van de lodges maken deze ‘safari experience’ compleet. Het is mogelijk om tweemaal per dag (ochtend of middag) een game drive maken onder begeleiding van ervaren en deskundige rangers of om te genieten van traditioneel Zuid-Afrikaans eten. De rangers kunnen naast het spotten van de Big 5, ook alles vertellen over de natuur van de Oost-Kaap.

Kennis centrum
In het kenniscentrum van Amakhala Game Reserve kunnen kinderen, maar natuurlijk ook volwassenen, doorlopend alles leren over alles wat er is aan flora en fauna in het park en hoe belangrijk deze elementen voor elkaar zijn. Dit jaar zijn er grote projecten op Amakhala Game Reserve:
• World Environment Day (juni)
• Arbour Weeks (september)

Deze projecten zijn zo ontwikkeld dat kinderen op spelendewijs leren over het milieu en de natuur en dat deze beiden belangrijk zijn voor de toekomst. Onder begeleiding van een team kunnen kinderen met schepnetje, pen en papier zelf op ontdekking bij de rivier. Naast het kenniscentrum richt het team van Amakhala zich ook op het ecologisch herstellen van het gebied. De rangers worden doorlopend geschoold zodat hun kennis up-to-date is. De olifanten worden gevolgd dmv een gps systeem en er vindt continue veldresearch plaats. Meer weten over de Oost-Kaap? Kijk voor tips of informatie op www.visiteasterncape.co.za

Met kinderen op safari 10

Na een dagje safari wacht voor de ouders een flesje Afrikaanse wijn.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.