Na koningin kijken in Brielle


Koningin Beatrix opent zaterdagmiddag 31 maart in Brielle het heringerichte museum onder de naam De Tachtigjarige Oorlog, Historisch Museum Den Briel. Het museum is heringericht ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan. In het museum staat de Tachtigjarige Oorlog centraal met speciale aandacht voor de Inname van Den Briel op 1 april 1572. Die dag veroverden de watergeuzen de stad Den Briel op de Spanjaarden. Den Briel was de eerste stad die blijvend werd veroverd (de ‘eersteling der vrijheid’) en daarmee een stap op weg naar de (zelfstandige) Republiek der Nederlanden. Cultuurhistoricus prof.dr. Herman Pleij houdt bij de opening een lezing.

De Koningin neemt het eerste exemplaar van het jubileumboek Honderd jaar verzamelen. Historisch Museum Den Briel 1912-2012 in ontvangst en krijgt een rondleiding door het vernieuwde museum. Daarna kunnen andere belangstellenden het museum, dat enige maanden gesloten is geweest, weer bekijken. Zie voor informatie: www.historischmuseumdenbriel.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.