Nederlandse weddingplanner op Zanzibar

Marjolijn Duller-Pronk, weddingplanner in Tanzania.


Na de aanschaf van de jurk, het huren van het pak, de trouwlocatie en welke bruidstaart er aangeschaft wordt is de ‘honeymoon’ vaak de volgende zorg voor jonge stellen. Er is nu een Nederlandse ondernemer die bruidsparen die zorg uit handen neemt. Ze biedt ze rust én avontuur in…Zanzibar. Op naar Afrika!

Na maanden van voorbereiding en spanning voor de grote dag is de huwelijksreis de kers op de (bruids)taart: samen genieten als pasgetrouwd stel. Meer dan driekwart van de Nederlanders (76%) ziet ‘zon’ als belangrijkste ingrediënt voor een geslaagde huwelijksreis. Dit blijkt uit onderzoek van Explore Tanzania, uitgevoerd door Panelwizard onder ruim 900 Nederlanders. Op de tweede en derde plaats staan respectievelijk ‘lekker eten’ (65%) en ‘romantiek’ (51%). Meer dan een kwart van de ondervraagden start de wittebroodsweken het liefste met een avontuurlijke en actieve vakantie in de natuur.

Marjolijn Duller-Pronk, eigenaar van Explore Tanzania: “Aan de aanvragen die binnenkomen, merken wij steeds vaker dat stellen zoeken naar een gecombineerde reis. De bestemming moet zon- en zeegarantie bieden, maar ook een goede keuken, verschillende activiteiten, luxe en romantiek. Daarom is Tanzania dé honeymoon droombestemming. Het is een enorm veelzijdig land waar je kunt relaxen, maar ook tal van activiteiten kunt ondernemen.”

Trouwen met de voeten in het zand
De helft van de ondervraagden (50%) wil zijn huwelijksreis aan zee doorbrengen en bijna evenveel mensen (48%) wil daarbij het liefste een mooi wit strand. Zowel de kust van Tanzania als de eilanden Zanzibar, Mafia en Pemba kenmerken zich door de tropisch hagelwitte stranden met luxe accommodaties. Niet alleen de perfecte bestemming voor een huwelijksreis, maar ook om te trouwen. “Explore Tanzania is de eerste Nederlandse weddingplanner op Zanzibar. Wij werken met een lokale ceremoniemeester die het huwelijk op maat organiseert. Van huwelijksplechtigheid tot officiële trouwdocumenten, fotograaf, visagist, entertainment en veel meer. Aansluitend aan het huwelijk kunnen de stellen kiezen voor een privé safari, zowel lang als kort, met een paar dagen strand als afsluiter. Of een lekkere strandvakantie zonder teveel activiteiten. Alles is mogelijk bij ons en in Tanzania ”, aldus Marjolijn.

Over Explore Tanzania
Explore Tanzania is de eerste gespecialiseerde organisatie in Nederland voor reizen naar Tanzania en Zanzibar. Gedreven door passie voor het land belooft zij de ultieme en pure Afrika-beleving. Reizen midden in de grote wildmigratie, weg van de massa, versmolten met de natuur, met een 100% garantie op wildlife. Explore Tanzania maakt gebruik van haar rijke kennis van en diepgewortelde persoonlijk netwerk in Tanzania. Kwaliteit en service staan voorop. Dit blijkt, volgens het bedrijf zelf, niet alleen uit de zorgvuldig geselecteerde lokale partners voor accommodaties, transport en reisgidsen, maar ook uit het maatwerk dat Explore Tanzania biedt. Een reis die is afgestemd op ieders persoonlijke voorkeuren. Of dat nu luxe, comfort of juist eenvoud is. Hierbij staan behoud van de natuur en respect voor de lokale bevolking hoog in het vaandel. Explore Tanzania is in 2002 opgericht door Marjolijn Duller-Pronk. Zie ook: www.exploretanzania.com

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.