Nieuw! Nano-breaks


Nano Breaks, een tweedaags lastminute uitstapje met een hotelovernachting, winnen aan populariteit volgens cijfers van boekingssite Hotels.com. In 2011 zochten reizigers uit een groot aantal Europese landen vaker naar een tweedaagse trip met hotelovernachting dan in 2010. Vooral de toeristische steden zijn in trek.

De populariteit van nano breaks steeg het sterkst onder Franstalige Zwitsers, die het afgelopen jaar 82 procent vaker een afzonderlijke hotelnacht zochten dan in 2010. Ook Finnen (72 procent) en Duitstalige Zwitsers (66 procent) toonden sterk groeiende interesse. Onder Nederlanders steeg het aantal zoekopdrachten naar afzonderlijke hotelnachten met 43 procent ten opzichte van 2010. Ierland was met een lichte daling van 1 procent het enige Europese land waarin nano breaks minder populair werden.

Olivier Pernoud, market manager Benelux van Hotels.com, zegt: “Europese steden zijn in het algemeen uitstekend bereikbaar. Bovendien zijn er vaak voordelige lastminute hotelaanbiedingen te vinden, waardoor ook ultrakorte tripjes aantrekkelijk zijn. Het is fantastisch dat Europese reizigers daarvan gebruik maken.”

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.