Op de fiets door New York

Op de fiets door New York 9
Het is niet de allereerste associatie die je maakt: New York & fietsen. Maar jawel, ze zijn er: fietspaden in New York. Op, maar ook buiten de paden kun je The Big Apple heerlijk op twee wielen verkennen. De maand mei staat helemaal in het teken van de fiets: op zondag 6 mei gaat de jaarlijkse Bike Month van start. Dat gebeurt met de Five Boro Bike Tour, een fiets toertocht door alle vijf boroughs van de stad New York. En er is meer te beleven op de oude vertrouwde fiets. Een nachtelijk fietstochtje bijvoorbeeld of eentje over alle beroemde bruggen van de stad. New York en fietsen gaat goed samen. Het heette hier vroeger niet voor niets Nieuw Amsterdam.

New York autovrij
Ruim 65 kilometer autovrij fietsen, in New York City? Het kan één dag per jaar, tijdens de Five Boro Bike Tour. Op 6 mei wordt deze bijzondere fietstocht voor de 35e keer georganiseerd, traditiegetrouw op de eerste zondag van de maand. Dankzij dit evenement van Bike New York zijn er deze dag duizenden tweewielers op de wegen. Manhattan, The Bronx, Queens, Brooklyn en Staten Island staan allemaal op de route. Je ziet de hele stad vanaf je fietszadel, heerlijk Hollands en helemaal hip.

Door het donker
Voor wie liever in het donker op pad gaat is er de New York at Night Tour. Parijs mag dan misschien de Lichtstad worden genoemd, NYC kan er ook wat van. Tijdens deze tocht zie je het serene Central Park bij nacht, maar ook shopping street Fifth Avenue en de indrukwekkend verlichte wolkenkrabbers van het financial district. Een nachtelijk avontuur en slechts een van de vele fietstochten die Bike and Roll deze Bike Month organiseert.

Bruggetje op, bruggetje af
De bruggen van New York zijn ware kunstwerken en qua formaat behoorlijk indrukwekkend. Zeker als je er met een fietsje overheen toert. Daarom heeft Bike the Big Apple de Bridge Delight Tour. Absoluut een uitdaging, maar zeker eentje die de Nederlandse getrainde fietsbenen goed aankunnen. Voor die benen is er trouwens meer Hollandsglorie te beleven. In het kader van Koninginnedag en Bevrijdingsdag zijn er speciale fietstochten langs alles in de stad met Hollandse roots. Zo is er een dam vernoemd naar Amsterdam, een Hollandse boerderij en gaat een deel van de tour over een echt fietspad.

Over NYC & Company
NYC & Company is het officiële marketing en toerisme bureau voor de stad New York, opgericht met als doel om toerisme in de vijf stadsdelen van New York te optimaliseren, economische bloei te stimuleren en het positieve imago van New York wereldwijd te verspreiden. Zie voor meer informatie over reisbestemming New York www.nycgo.com.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.