Ouders wordt avontuurlijker

Ouders wordt avontuurlijker 9

Familierondreizen zijn zo samengesteld dat zowel de ouders als de kinderen het naar hun zin hebben.


Ouders van nu zijn avontuurlijker, dan hun eigen ouders. Ze durven meer bijzondere reizen aan, zo constateert reisorganisator Boabab, dat op die trend inspeelt met een aantal nieuwe familiereizen. Tegelijkertijd groeit ook de vraag naar single parent reizen voor alleenstaande ouders met kinderen.

Totaal heeft Baobab 21 verschillende familiereizen en 18 ‘single parent’ reizen met bestemmingen in Azië, Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Noord- en Midden Amerika. Nieuw komende zomer zijn reizen naar Maleisië en de Verenigde Staten. Alle familiereizen zijn zo samengesteld dat zowel de ouders als de kinderen kunnen genieten. Daarom ligt het reistempo lager dan bij de andere groepsrondreizen. Ook selecteert Baobab waar mogelijk een accommodatie met zwembad, omdat kinderen dit belangrijk vinden. Bij de keuze van het vervoer ter plaatse wordt eveneens rekening gehouden met de kids. Voor kinderen tot en met 15 jaar biedt Baobab een gereduceerde prijs.

De Verenigde Staten en Maleisië zijn de nieuwe bestemmingen voor familiereizen van Baobab. Tijdens de 21-daagse reis over het vaste land van Maleisië worden onder meer Kuala Lumpur, de Taman Negara, Malakka, de Camoron Highlands, Penang en Lake Kenyir bezocht. De reis wordt afgesloten met een aantal dagen in de badplaats Cherating.

Ook tijdens familiereizen laat Baobab haar ‘Fair weg’ filosofie terugkeren. Zo wordt in Maleisië een bezoek gebracht aan het orang oetan eiland Bukit Merah. Hier worden mensenapen uit Borneo opgevangen en verzorgd. In Penang laat Baobab de ouders en kinderen van dichtbij met de lokale bevolking kennismaken en wordt een nachtje bij de mensen thuis gelogeerd. Een ander ‘Fair weg’ element is een bezoek aan het olifantenopvangcentrum in Lake Kenyir. De kinderen mogen de verzorgers helpen bij het wassen en voeren van de dieren. Voor veel kinderen een hoogtepunt van de reis.

Het totale reisaanbod van Baobab voor 2012 telt meer dan 90 verschillende reisroutes. Behalve veel keus in bestemmingen, biedt Baobab rondreizen voor verschillende doelgroepen, zoals singlereizen, familiereizen en single-parent reizen. Alle reizen, compleet met uitvoerige beschrijvingen en routekaarten zijn te vinden op www.baobab.nl.

De Nederlandse reisorganisatie Baobab Reizen is een dochteronderneming van Terra Travel BV. Al sinds de oprichting van Baobab in 1972 door directeur Rik Jan Viezee, wordt ervoor gezorgd dat de reizen bijdragen aan het behoud van de natuur en ook verantwoord zijn voor de omgeving.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.