Polen welkom in Keukenhof

De reclameposter van dit jaar.


Zeg het met bloemen, was jaren terug een bekende reclamekreet. Een betere geste kan de Keukenhof dan ook niet maken na de reuring die de anti-Polen-site van de PVV veroorzaakte door juist dat land dit jaar centraal te stellen. Mevrouw Anna Komorowska, First Lady van Polen, opent woensdagmiddag 21 maart de Internationale Bloemententoonstelling Keukenhof in Lisse. Prinses Margriet is ook bij de opening aanwezig.

Polen, Hart van Europa is het thema van Keukenhof 2012. In dat kader zal Frans Timmermans, voormalig staatssecretaris Buitenlandse Zaken, een toespraak houden over de verhouding Polen-Nederland. Het entertainment deze middag wordt verzorgd door de MozART Group uit Polen, die speciaal voor de officiële opening van Keukenhof hun Europatournee onderbreken.

Op kleurrijke wijze besteedt Keukenhof aandacht aan Polen, belangrijk voor zowel de exportmarkt voor bloembollen als voor een groeiend aantal toeristen. In 2011 passeerden ongeveer 9.000 Polen de poort van Keukenhof. Publiektrekker Nummer Eén dit jaar zal ongetwijfeld het bloembollenmozaïek van Chopin worden. Daarvoor heeft dr. Janusz Stanczyk, ambassadeur van Polen, in oktober de laatste bollen geplant. Het mozaïek heeft een formaat van 12 bij 20 meter en is geplant met 50.000 bloembollen.

Tussen de beide ingangen loopt een themaroute “Heart of Europa”. Een verwijzing naar de rol van Polen in Centraal Europa en de verbinding tussen Oost en West. Ook In de tentoonstelling “Verrassend Polen” in het Juliana Paviljoen, worden de vele aspecten van onbekend Polen getoond. Beeld, licht, geluid en decor geven een bijzondere beleving aan deze tentoonstelling. In het Willem Alexander paviljoen is met verwijzing naar de wetenschap aandacht voor het Inzicht van Copernicus.

Keukenhof opent op donderdag 22 maart 2012 voor de drieënzestigste maal haar poorten voor het publiek. Acht weken later, bij de sluiting, zullen dan weer vele bezoekers uit alle delen van de wereld Keukenhof hebben bezocht. Keukenhof 2012 zal officieel worden geopend op 21 maart. Van donderdag 22 maart t/m zondag 20 mei 2012 is het park vervolgens voor het publiek toegankelijk.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.