Primeur: fietsvakantie in Japan

Primeur: fietsvakantie in Japan 8

Een van de tempels die de deelnemers aan de reis bezoeken.


Nu het allemaal wel blijkt met te vallen met de radioactieve straling in Japan wordt het weer mogelijk om na te denken over te reizen naar het land van de rijzende zon. Er worden fietsreizen aangeboden naar tal van landen op de wereld, maar in het aanbod zat nog geen Japan. Asian Way Of Life presenteert volgens eigen zeggen als eerste reisorganisatie ‘Fietsen in Japan’ aan.

Japan verrast: de routemakers van Asian Way Of Life hebben veel ervaring met landen in Azië, maar Japan is toch duidelijk anders. Het land is modern met veel hightech en goede voorzieningen, maar aan de andere kant traditioneel. Japanners hechten sterk aan hun eigen cultuur en gebruiken. De fiets is het vervoermiddel bij uitstek om kennis te maken met deze paradox. Japan is een fietsland: bijna overal zijn fietspaden.

De route van Asian Way of Life is op het zuidelijke eiland Kyushu. Dit is ver weg van de kerncentrale ramp ten noorden van Tokio. De routemakers genoten tijdens hun verkenning op de fiets van de grillige rotsformaties aan de kust. Zij overnachtten in diverse verborgen dorpen, waar de tijd stil leek stil staan. Andere overnachtingen waren in eigentijdse hotels.
Japan kent tal van tempelcomplexen, maar de Udo tempel aan de kust mag echt een hoogtepunt genoemd worden tijdens de reis. Ook op Kyushu liggen vulkanen, zoals de grootste vulkaankrater ter wereld Aso. Bij de stad Nagasaki ligt de voormalige Nederlandse kolonie Dejima. Op het laatste deel van de tocht worden de fietsende reizigers verrast met Hoorn in het themapark Holland Village en de Utrechtse Domtoren in het Japanse landschap.

De fietstocht in Japan is een individuele reis. Dankzij het routeboekje van Asian Way Of Life vinden de fietsreizigers overal hun weg. Meer informatie: www.awol.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.