Reis de Titanic achterna

De Ierse haven waar de Titanic vertrok.


Ook altijd gefascineerd geweest door de tragische historie van de Titanic, het ‘onzinkbare schip’? Noordwest-Europa specialist Buro Britain heeft twee bijzondere korte vakanties aan haar zomerprogramma toegevoegd, waarbij reizigers gedenkwaardige plekken aandoen die betrekking hebben op de Titanic.

Op 10 april 1912 begon het cruiseschip de Titanic aan haar eerste en enige reis. Vier dagen na het vertrek vanuit de haven van het Ierse Cobh raakte het luxe schip een ijsberg, waardoor 1523 van de 2228 passagiers en bemanningsleden in het ijskoude water van de Atlantische Oceaan omkwamen.

Hans Hofmans, Marketing Manager van Buro Britain: “2012 is een bijzonder jaar om naar Ierland op vakantie te gaan. Om de 100-jaar oude gebeurtenis te herdenken, worden dit jaar op diverse plaatsen festiviteiten georganiseerd.”

Buro Britain biedt een 4-daagse hotelreis naar Cork en Cobh en een 4-daagse hotelreis naar Belfast en Portrush. In Cobh kan men bijvoorbeeld de Titanic Trail volgen, een gemarkeerde wandelroute door de haven en langs alle plekken die een herinnering bewaren aan de Titanic en haar passagiers. In Belfast kan men een interactieve tentoonstelling bezoeken die in april 2012 in het Titantic Quarter geopend wordt en volledig in het teken staat van de Titanic. Dit is ook de plek waar het schip is gebouwd en te water is gelaten.

Kijk voor meer informatie over de Titanic Trails of andere producten van Buro Britain op www.burobritain.nl of ga naar een ANVR-reisbureau.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.