Reisgids ‘Nederlands New York’


Prinses Margriet neemt donderdagavond 12 april 2012 het eerste exemplaar van het boek ‘Nederlands New York: een reisgids naar het erfgoed van Nieuw Nederland’ in ontvangst. Het boek laat het cultureel erfgoed zien die Nederlanders tijdens hun verblijf in de 17e eeuw in New York hebben achtergelaten. De overhandiging vindt plaats in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam.

Nederlands New York is in eerste instantie een reisgids. Het neemt de lezer mee langs de erfenis van Nederlandse pioniers in het hedendaags New York. Dit komt onder meer tot uiting in bouw- en interieurstijlen, maar ook in leenwoorden als Yankee. Dit zou een geuzennaam zijn voor de naam Jan-Kees. Het boek is voorzien van kleurenfoto’s, plattegronden, adressen en openingstijden van de bezienswaardigheden.

Naast reisgids is het tegelijkertijd ook een geschiedenisboek. Vierentwintig historici en wetenschappers hebben bijgedragen aan de publicatie. Aan de hand van zeventien thema’s is de geschiedenis van de Nederlanders in New York beschreven. Redacteuren zijn onder andere architectuurhistoricus mevrouw H.Y. Westerhuijs en de voormalig Nederlandse consul-generaal in New York, mr. H.G. Scheltema. Bij het boek hoort de website: www.historicdutchnewyork.com

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.