Stasi-kamer weer open

In het Stasi-museum.


Na een ingrijpende verbouwing zijn nu alle ruimten weer open in het Stasi-museum in Berlijn weer open voor publiek, zo blijkt uit een bericht van het Duitse verkeersbureau. “Alleen de rode alarmknop op de telefoon verraadt dat dit geen gewone werkkamer is. Bezoekers kunnen kijken naar het bureau van minister Erich Mielke, hoofd van de gevreesde Oost-Duitse veiligheids-dienst Stasi. De kamer in zijn ministerie in Berlijn is nu voor bezoekers geopend. Mielkes geheime dossiers, die informatie over miljoenen bespioneerde burgers bevatten, zijn na de Wende openbaar gemaakt door Joachim Gauck, de vermoedelijk nieuwe Duitse bondspresident”, zo schrijft Germany.travel. www.stasimuseum.de

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.