Stukje Amsterdam naar Arnhem

De Westerstraat anno 1953. Dit is straks in Arnhem te zien. Foto: Gemeentearchief Amsterdam


Koningin Beatrix opent dinsdagmiddag 3 april in het Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem de ‘Amsterdamse Westerstraat’. Met deze aanwinst viert het museum het honderdjarig bestaan.

De panden uit de Westerstraat geven een beeld van het leven in de grote stad door de eeuwen heen. Twee hoge huizen uit het hartje van de Amsterdamse Jordaan verbergen de restanten van drie 18e eeuwse arbeiderswoningen. De nauwe Pottenbakkersgang leidt naar deze ‘achterbuurt’. Van de vele sloppen die de Jordaan rijk was, is dit het laatst overgebleven exemplaar. In de voorste huizen zijn een postkantoor, een pension voor Turkse gastarbeiders en een Jordaans café ondergebracht.

Het Nederlands Openluchtmuseum presenteert de cultuur van het dagelijks leven van gewone mensen in Nederland. In en rond authentieke historische gebouwen en met interactieve presentaties komt geschiedenis tot leven. Het museum ontvangt jaarlijks meer dan 450.000 bezoekers.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.