Trouwen op Barbados

Zandstrand, Zon, Zoenen...


De huwelijksreis en het huwelijk combineren. Wel origineel. Steeds meer Nederlanders kiezen Barbados als huwelijksreisbestemming of om er daadwerkelijk te trouwen. Altijd al willen trouwen in een majestueuze parochiekerk of in de oudste synagoge van het westelijke halfrond? Of toch liever op een paradijselijk wit strand met uitzicht op de helderblauwe Caribische Zee? Op Barbados is niets te gek en zijn er net zoveel mogelijkheden als de verbeelding toelaat.

Trouwen op Barbados betekent geen gedoe met papierwerk. De Bajan trouwvergunning die vandaag de dag wordt uitgegeven is nog dezelfde als de vergunning die werd opgesteld rond 1800. Er is geen vooraankondiging meer vereist en zodra de trouwvergunning is afgegeven (dit is slechts een formaliteit) hoeft alleen nog maar het ja-woord gegeven te worden. Genoeg tijd dus om optimaal te genieten.

Naast trouwen is Barbados ook erg in trek als huwelijksreisbestemming. Voor de newly weds die relaxen willen combineren met actief bezig zijn is Barbados de place to be. Duiken, surfen, snorkelen met zeeschildpadden zijn opties voor op en in het water, maar ontdek op Barbados ook het groene binnenland met tropische bossen en wuivende suikerrietvelden. Ook de historische gebouwen, de Bajan tradities, festivals, kunst en lokale muziek staan garant voor ontdekkingstochten overdag, gevolgd door het bruisende nachtleven of intieme restaurants in de avonden. Om te relaxen heeft Barbados zestig stranden om even helemaal tot rust te komen.

Algemene toeristische informatie over Barbados is te vinden op www.visitbarbados.nl of www.visitbarbados.be.

Barbados is het meest oostelijk gelegen eiland in de Caribbean. Al sinds 1966 onafhankelijk van Engeland, weet het zich uitstekend op zelfstandige wijze te bedruipen. Hoewel authentiek en zeer Caribisch, is Barbados het enige land in het Caribisch gebied en Latijns Amerika dat volgens de VN ontwikkelings-organisatie UNDP behoort tot de landen met een ‘zeer hoge ontwikkelings-standaard’.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.