Utrecht heeft zijn eigen app

Utrecht heeft zijn eigen app 9
Als bedrijf of organisatie hoor je er tegenwoordig eigenlijk niet meer bij als je niet minstens een ‘eigen app’ hebt. Datzelfde geldt ook voor steden: Om bewoners en bezoekers van Utrecht doorlopend te kunnen informeren over het toeristische en recreatieve aanbod van de stad, introduceert Toerisme Utrecht een mobiele stadsgids. De ‘Utrecht City App’ is geschikt voor Android en iPhone en beschikbaar in het Nederlands en het Engels. De gratis applicatie is vanaf vandaag te downloaden in de iTunes Store en de Android Market.

De nieuwe stads-applicatie is een samenwerking vanuit het toeristische netwerk van Utrecht. Musea, hotels, restaurants, winkeliers, culturele en evenementenorganisaties, de gemeente en de provincie participeren in het project, dat past in de ambities om de citymarketing van Utrecht verder te verbreden.

“Het is belangrijk om in deze tijd onze bezoekers doorlopend van informatie te kunnen voorzien, op voor hen voor de hand liggende plekken en momenten”, zegt manager Michiel van der Schaaf van Toerisme Utrecht. “De nieuwe City App vult die behoefte prima in. Mensen kunnen thuis de app downloaden en worden vanaf dat moment vanzelf op de hoogte gehouden van het actuele aanbod in de stad. Ook offline wordt de agenda bijvoorbeeld doorlopend actueel gehouden. Omdat dataverkeer in het buitenland kostbaar is dat vooral voor buitenlandse bezoekers van belang”.

Voor bewoners en bezoekers
Volgens Van der Schaaf is de Utrecht City App is de eerste applicatie die het totale aanbod van de stad integraal ontsluit, en daarmee een handige tool voor zowel bewoners als bezoeker en winkelend publiek. “Je vindt er bijvoorbeeld informatie over evenementen, hotels en restaurants, maar ook over de weekmarkten in de stad, winkelacties en bijzondere tentoonstellingen in de Utrechtse musea”. Heel handig is ook de functionaliteit waarmee je zelf een lijstje kunt maken met je favoriete restaurants, hotels, winkels, bezienswaardigheden of evenementen van Utrecht. De actuele kalenderfunctie houdt de bezoeker op hoogte van wat er per dag, per week of op een specifieke datum te doen is in Utrecht en met de online wandelkaart loop je met GPS-signalen eenvoudig naar je bestemming.

Voor het eerst in Utrecht
“Bijzonder is ook ‘Voor het eerst in Utrecht’, waarmee in één oogopslag te zien is wat je niet mag missen in onze bijzondere Domstad”, zegt Van der Schaaf. “Dat soort functionaliteiten maakt deze app uniek, die gaan we dus de komende tijd samen met onze partners verder door ontwikkelen.” Meer informatie over de Utrecht City App is te vinden op www.bezoek-utrecht.nl.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.