Utrecht zet zich in het licht

Utrecht zet zich in het licht 9

Het lijkt Parijs, maar het is Utrecht.


Utrecht belicht zichzelf op een bijzondere manier. Met de onthulling van het 19e lichtkunstwerk van de lichtkunstroute Trajectum Lumen is een feit. Het lichtkunstwerk zet met LED-verlichting de gebouwen van de universiteit en Pausdam in sfeervol licht. Het lichtkunstwerk Pausdam van de kunstenaars Daniels en Hoebink belicht een deel van het universiteitsgebouw op de kop van Trans en een deel van Paushuize, de representatieve zetel van het provinciebestuur. Het lichtspel van de twee kunstenaars suggereert beweging, de gebouwen lijken bezield. Deze ervaring wordt verstrekt door twee digitale gevelstenen van een kerkuil en een duif, die wijsheid en vrede symboliseren. Volgens de twee kunstenaars is Pausdam de plaats waar alle lagen van Trajectum Lumen samenkomen.

Trajectum Lumen is een toeristische lichtkunstroute door de binnenstad van Utrecht langs 19 lichtkunstwerken op bijzondere plekken in de binnenstad, waaronder het Stadhuis, de St. Willibrordkerk, de Bezembrug en Buurkerkhof. Uitgebreide informatie over de route Trajectum Lumen en de individuele kunstwerken staat op www.trajectumlumen.nl en www.toerisme-utrecht.nl. Alle lichtkunstwerken blijven in ieder geval zichtbaar tot en met 2018, wanneer Utrecht Culturele Hoofdstad wil zijn.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.