Wat is leukste uitje van Nederland?

Wat is leukste uitje van Nederland? 9

Vorig jaar won de Efteling deze wedstrijd.


Dieren, natuur of pretpark. Om te helpen bij het maken van de keus voor het leukste dagje weg in Nederland. In die drie hoofdgroepen zijn de kandidaten onder te brengen. De ANWB doet een onderzoek naar wat wat het leukste uitje van Nederland van 2012 is. De ANWB heeft haar leden gevraagd hun favoriete uitje voor te dragen. Uit de ruim 30.000 reacties is een top 10 samengesteld. Vanaf vandaag tot en met 15 april 2012 kunnen leden via anwb.nl/landvananwb hun stem uitbrengen. De top 10 genomineerde uitjes zijn (op alfabetische volgorde):

  • Attractiepark Toverland, Sevenum (LI)
  • Burger’s Zoo, Arnhem (GLD)
  • Diergaarde Blijdorp, Rotterdam (ZH)
  • Dierenpark Emmen (DR)
  • Dolfinarium Harderwijk (FL)
  • De Efteling, Kaatsheuvel (NBR)
  • Nationaal Park Hoge Veluwe, Otterlo (GLD)
  • Ouwehands Dierenpark, Rhenen (UTR)
  • Safaripark Beekse Bergen, Hilvarenbeek (NBR)
  • Science Center Nemo, Amsterdam (NH)

Vorig jaar organiseerde de ANWB voor het eerst de verkiezing van het leukste uitje van Nederland. Toen kwam de Efteling als winnaar uit de bus. Meer dan 60.000 mensen deden mee aan de verkiezing. Behalve op het Leukste uitje van Nederland kan ook worden gestemd op de tien leukste uitjes per provincie. Inmiddels staan er ongeveer 2.000 uitjes op het Land van ANWB.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.