Wijn in een witte wereld


Wijn kan je in hogere sferen brengen, maar je kunt natuurlijk ook in hogere sferen wijn drinken. Op 20 en 21 april verandert de Pitztaler gletsjer in een eldorado voor wijnliefhebbers. Tijdens de derde editie van ‘Firn, Wein & Genuss’ organiseren wijnproducenten uit Wenen, Neder-Oostenrijk, Stiermarken en Burgerland wijnproeverijen tot 3.200 meter hoogte en worden de ‘Firnwijnen rood & wit 2012’ gepresenteerd. De Tiroler Michelin sterrenkok Martin Sieberer zorgt bij de gastro-party voor exclusieve wijn en spijs combinaties. Vanzelfsprekend wordt er ook volop geskied. Wintersporters in het bezit van een geldige skipas, kunnen gratis met een gids op pad en de nieuwste ski’s uitproberen bij de ski-test. Naast de activiteiten op de gletsjer wordt er ook een ‘wijn mijl’ georganiseerd in Mandarfen met proeverijen op vier locaties. Meer info en arrangementen: www.pitztal.com

In april staat het Pitztal in het teken van allerlei evenementen. Op dinsdag 3 april lichten de pistes van skigebied Hochzeiger op tijdens ‘Fire & Ice’. Bij het Mittelstation (2.000 m) geven de ski-instructeurs een show en is er vuurwerk in overvloed. Traditiegetrouw vindt ook de pistenbully-parade plaats en zorgt een dj voor feestelijke muziek. De gondel vertrekt vanaf 19.30 uur. De show begint om 21.00 uur.

Onder het motto ‘muziek van ’s middags tot middernacht’ wordt het 20 jarig jubileum van het ‘Mandarfner Schneefest’ gevierd. Na de ‘Bieranstich’, waarbij een tap in een vat bier wordt geslagen, treden lokale en regionale bands op en kun je persoonlijk kennismaken met verschillende sportatleten. De consument vindt meer informatie op www.pitztaler-gletscher.at, www.hochzeiger.com

Het Pitztal (880 tot 1.640 m) is een regio in Tirol. Skiërs en snowboarders, jong en oud, kunnen genieten van afdalingen van de Wildspitze berg (3.774 m), de hoogste berg van Tirol en de tweede hoogste berg van Oostenrijk. Met de ‘Pitz Regio Card’ hebben wintersporters toegang tot 122 km piste, inclusief de Pitztaler gletsjer. De wintersportgebieden, Hochzeiger, Rifflsee en Pitztaler Gletscher zijn bereikbaar met de gratis skibus die elk uur rijdt. Het Pitztal ligt op ca. 876 km van Utrecht.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.