Zwitserland is nog wit

Nog een paar dagen vrij?


Fanatieke skiërs weten het ongetwijfeld: Je kunt nog tot na Pasen op de latten staan meestal. Zo ook in Zwitserland. Drie volledig verschillende skigebieden lokken pisteliefhebbers naar de vakantieregio Engadin Scuol Samnaun. De grootste: de Silvretta Arena Samnaun/Ischgl met 238 kilometer piste, meer dan 40 banen en liften en de eerste dubbeldeks gondellift van de wereld is dit skigebied internationaal bekend en de grootste skiregio in de Oost-Alpen.

Overzichtelijker en ‘drie generaties proof’ is daartegen volgens het Zwitserse verkeersbureau het skigebied met treinaansluiting ‘Motta Naluns Scuol-Ftan-Sent’: 80 kilometer piste, moderne en comfortabele liften en gezinsvriendelijk. Nog kleiner en een echte familietip is het kleine skigebied Minschuns/Val Müstair. Buiten de piste wachten over de Engadin Scuol Samnaun regio verdeeld, 110 kilometer panorama loipe inclusief de Loipa Dario Cologna, vernoemd naar de Olympisch en wereldbekerkampioen uit het Val Müstair.

Het loipenet sluit aan op de Engadin Ski Marathon Loipe. Verder zijn er tal van rodelpaden, wandelwegen, sneeuwschoenmogelijkheden, schaatsbanen en een omvangrijk gastenprogramma met excursies, rondleidingen en cursussen. En het thema natuur en cultuur zorgt voor de afwisseling.

Tips:
Top of the mountain Easter concert: op 8 april treedt live op de Duitse zanger Tim Bendzko wiens carrier steiler klimt dan de zwartste piste in de Silvretta Arena.
Spring snow festival op 22 april met live optreden van Peter Maffay in de Silvretta Arena Samnaun/Ischgl. Meer informatie op www.samnaun.ch

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.