Afrojack draait in de sneeuw

Dutchweek in Val Thorens

De laatste week van het wintersportseizoen vieren ze goed in het Franse dorp Val Thorens namelijk met een oranje tintje. De feestweek die onder de naam Dutchweek Festival gaat mag ook hoog van de toren blazen want ze hebben een serieuze dj line-up. Namen als  Afrojack, Sunnery James & Ryan Marciano, Roog, Erick E. en Benny Rodrigues komen voorbij. Daarnaast kun je die week nog volop skieeen.

Maar dat is niet het enige. Het Koninginnenachtfeest is nieuw tijdens de Dutchweek. De verjaardag van de koningin wordt door het gehele dorp heen al uitbundig gevierd, maar op 29 april wordt nu ook een speciaal Oranje feest voor koninginnenacht georganiseerd in Centre Sportif. Een Hollands gezellig feestje waarbij kan worden meegezongen en gesprongen op de tonen van band Captain Midnight en dj Maurice (bekend van de Skihut). Koninginnedag zelf wordt door het hele dorp gevierd. Bij Bar 360 op de piste draaien dj’s en bij Le Monde gaat het vanaf vier uur ’s middags los. In het hele dorp is die dag vrijwel niemand te vinden die zich niet in één of andere Koninginnedag outfit heeft gehesen en vanaf veel balkons wappert de Nederlandse driekleur.

Het begon ooit als een klein feestje tijdens de laatste week van het skiseizoen in het Franse Val Thorens, in de volksmond Valtho genoemd. Dertien jaar later  is Dutchweek een gevestigd wintersportevent met een line-up van dj’s waar menige club jaloers op zou zijn. Het wordt dan ook niet voor niets  ‘Ibiza in de Sneeuw’ genoemd, al liggen de prijzen van deze vakantieweek aanzienlijk lager. Het idee van Dutchweek is namelijk om voor weinig geld nog even dat laatste weekje wintersport mee te pakken. Skipassen, materiaalverhuur en appartementen zijn schappelijk geprijsd, net als de events die tijdens de week worden georganiseerd. Een passe partout voor alle feesten van Dutchweek Festival kost 35 euro. Een passe partout waarmee je ook nog naar het Koninginnenacht feest kunt, kost 40 euro.

Voor de duidelijkheid: Dutchweek Festival is een onderdeel van Dutchweek en omvat een aantal feesten bij onder meer Bar 360 en Malaysia. Wie niet zo van (alleen) house houdt, komt qua muziek en gezelligheid nog steeds aan z’n trekken: bij verschillende kroegen treden bijvoorbeeld bandjes op . En uiteraard kan er nog volop geskied en gesnowboard worden in het sneeuwzekere Val Thorens, bij vaak hoge temperaturen.

Kaarten voor Dutchweek festival zijn hier te krijgen.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.