Als Tarzan in Tirol

Als Tarzan in Tirol 9

Jongetje speelt met de kogelbaan in Tirol

De zomervakantie komt steeds dichterbij. Nog geen idee wat de bestemming is dit jaar? Misschien is Tirol, Oostenrijk een idee! Hier zijn de 5 aanraders voor dit zomerseizoen in Tirol:

1. Opening grootste houten kogelbaan ter wereld
Authentiek en toch een wereldprimeur; dat is de grootse houten kogelbaan ter wereld, die deze zomer opent in Tulfes (regio Hall-Wattens). Het 200 meter lange parcours gaat van start bij het middenstation van de Glungezer lift en is geheel ecologisch. De grote houten kogels en het parcours zijn gemaakt van Zirben-hout. Kinderen en volwassenen raken gefascineerd van de manier waarop de kogels van snelheid en richting veranderen en plots weer vanachter een boomstam tevoorschijn komen. Bij de ‘doe-het-zelf-plaats’ kun je je eigen kogelbaantechnieken beproeven door een eigen parcours te bouwen en te testen. De totale speelarena met o.a. een boomhut en ontspanningsterrein is 7000 m2. De kogelbaan wordt officieel geopend van 7-10 juni.

2. Voel je als Tarzan in Tirol
In Kaltenbach (Zillertal) opent deze zomer een spectaculaire hochseilgarten met zeven trajecten, variërend van 1,5 tot 40 meter hoogte. Waaghalzen klimmen in de touwen en trotseren het klettersteig parcours over een waterval, stappen op grote hoogte van boomstam naar boomstam, zwaaien over de flying fox en overbruggen het Tarzan-parcours. Voor de jongste telgen van het gezin is er een speciaal kinderparcours voor kids vanaf 3 jaar. Het park opent haar deuren in mei 2012.

3. De Lechweg trail: unieke wandeling van de bron tot de waterval
Dit wandelseizoen wordt in de Alpen de Lechweg trail geopend, de eerste gecertificeerde grensoverschrijdende langeafstandswandeling van Europa (certificering door de Europese Wandel Vereniging EWV). De trail voert door Oostenrijk en Duitsland en doorkruist de regio’s Vorarlberg, Tiroler Lechtal en Allgäu. Bijzonder is dat de trail langs één van Europa’s laatste wildwater-riviergebieden van de Alpen loopt. Het Tiroler deel van de Lechweg trail is eveneens onderdeel van de Adlerweg en is uiterst geschikt voor recreatieve wandelaars en natuurliefhebbers. Langs de route liggen tal van natuurlijke, culturele en historische bezienswaardigheden.

4. Word valkenier voor één dag
Deze zomer kun je ervaren hoe het is om valkenier te zijn tijdens de valkenier workshops. Bij de workshops leer je alles over de leefgewoontes en voeding van de adelaars, maak je persoonlijk kennis met de roofvogels en neem je actief deel aan de roofvogelshow. Na afloop van de show vindt de naverzorging plaats en ontvang je een certificaat. De minimum leeftijd is 15 jaar. Deelnamekosten de workshop bedragen € 109,- per persoon
Wie liever van een afstandje toekijkt, bezoekt de nieuwe roofvogelshow. Je bereikt het adelaarsdomein met de grootste gondel van Oostenrijk: de Ahornbahn. Naast de roofvogelshow vind je hier een één uur durende wandeling rond het bergstation en een interactieve 3D-hut waarvandaan je de omgeving ziet uit adelaarsperspectief.

5. Zomervakantie voor ieder budget
Wie de kosten van de zomervakantie beperkt wilt houden, kiest voor een Tiroler vakantieregio met een gratis zomerkaart. Deze zomer introduceert het Wildschönau de gratis Wildschönau Card die vrij toegang geeft tot de liften van het Wildschönau, het Erlebnisbergwerk, het Bergbauernmuseum en veel meer. Ook kun je kosteloos deelnemen aan het begeleide wandelprogramma en kunnen kids meedoen met het programma van de drakenclub.

Ben je nu van plan om naar Tirol gegaan en zoek je nog meer informatie ga dan naar deze www.vakantie.tirol.at/zomeraanbiedingen website van De Tirol tourist board.

 

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.