Avontuurlijke tips van Flow


“Maar wat is het?”, was de eerste gedachte die bij ons op kwam toen we het 9,95 euro kostende ‘Flow Lekker weg blok’ in onze handen hadden. Is het een scheurkalender? Is het een boek? Is het een reisgids? Met name de manier van drukken en de perforatie in één hoek brachten ons in verwarring. Wie echter ooit het tijdschrift Flow (“voor vrouwen die meer rust en ruimte zoeken in hun drukke leven, verschijnt acht keer per jaar”) in handen heeft gehad zal beamen dat deze uitgave prima in die traditie past. Licht rommelig, kleurrijk, afwijkende typografie. En als je dan weet vanuit welke filosofie blad en blok gemaakt worden dan snap je hoe goed de voorpaginafoto gemaakt is: Een man en vrouw sjokken door het water, man draagt koffer, vrouw leidt. In één beeld heb je dan samengevat: avontuurlijke vakanties, die gekozen worden door een vrouw.

Wat kun je verwachten in het blok? Door kleuren is makkelijk te vinden wat je zoekt, nachtje weg, weekendje weg of weekje weg. Drie voorbeelden:
1. Stro-sprookje in Groningen. “Zo romantisch. Slapen tussen stapels strobalen in Oldehove, op het Groningse platteland. Geen prikkerige toestanden, maar zachte matrassen, prachtig beddengoed en veel kussens. Zelfs de muggen prikken niet”. Prijs 65 euro per nacht in het hoogseizoen voor volwassenen, meer info www.hayemaheerd.nl
2. Hippe lofts in Antwerpen. “Soul suites in Antwerpen is zo’n plek waarvandaan je binnen twee stappen op een terrasje zit. Heerlijk! Of je nu koffie wilt drinken, wilt lunchen of dineren: Op het Marnixplein kan het allemaal”. Over nachten voor 150 euro per suite per nacht, meer info www.soulsuites.com
3. Safaritenten in de Auvergne. “Prachtig domein in de Auvergne waar eigenaren Bart en Liesbeth naast de safaritenten ook gites en chambres d’hotes hebben. ’s Avonds kun je dus aanschuiven en dat hebben we met plezier gedaan”. Prijs vanaf 550 euro per safaritent per week, meer info: www.domainelesgandins.com.

In totaal staan er 208 van dergelijke tips in het blok. Je krijgt er een stickervel bij, zodat je makkelijk kunt markeren wat je leuk vindt. De gids is gebaseerd op tips van vrienden en bekenden van de maaksters: Astrid van der Hulst en Irene Smit. Het Flow Lekker Weg Blok is een uitgave van Sanoma en is te koop in elke boekhandel.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.