Bekijk oudste telefooncentrale in Museumweekend

Bekijk oudste telefooncentrale in Museumweekend 9

Voor deze gelegenheid kan de oudste Nederlandse telefooncentrale bekeken worden.


Onder het motto “Oude meuk is leuk” kan er van alles bekeken worden op zaterdag 14 en zondag 15 april, want dan vindt het jaarlijkse museumweekend plaats. Ook in het Museum voor Communicatie in Den Haag is dan weer van alles te beleven. Zo zijn er exclusieve depotrondleidingen voor jong en oud bieden die een kijkje bieden in ons rijke post- en communicatieverleden.

Naast de oudste postsorteermachine ter wereld wordt ook de telefooncentrale die dit jaar 100 jaar bestaat gedemonstreerd. Tijdens dit weekend komt “de Verdrietige Postbode” op bezoek. Het afgelopen jaar heeft hij maar heel weinig post ontvangen. Van veel mooie post wordt hij weer vrolijk, dat wordt dus flink knippen, plakken en schrijven voor de jongste bezoekers van het museum.

Naast het Museumweekend programma vindt op zaterdag ook de Bart Kidz-ledendag van Stichting Bartiméus plaats in het museum. Zij zullen zich presenteren in het Museumcafé. De stichting zet zich al 95 jaar in voor mensen met een visuele beperking.

Museum voor Communicatie, Zeestraat 80-82, Den Haag, Openingstijden: 12:00 – 17:00 uur, Speciale Museumweekend entreeprijs: € 1,-, Geschikt voor alle leeftijden, Meer informatie: www.muscom.nl

One Response

  1. Sanne van Berkelaars

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.