Bezoek een verdronken dorp

Bezoek een verdronken dorp 9
Natuurmonumenten houdt woensdag 2 mei en vrijdag 4 mei 2012 een theatervoorstelling over het verdronken dorp Beulake. Aansluitend varen de deelnemers naar de plek waar het dorp Beulake vroeger lag. De voorstelling begint om 13.00 uur en duurt een uur. De combinatie van theater en varen wordt georganiseerd door Natuurmonumenten in samenwerking met Cultuurboerderij Muziek & Meer. De voorstelling ‘Storm over Beulake’ is van Janne IJmker en begint bij Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster. Reserveren kan vooraf tijdens openingsuren van het bezoekerscentrum T (0527) 246644 of via de website www.natuurmonumenten.nl/activiteiten

Over de voorstelling: “Als in 1835 Machteld de stormvloed overleeft keert ze in gedachten terug naar de bijzondere nacht van een eerdere stormvloed. Dat is een nacht in november 1776, waarin mensen van haar buurschap Beuleake de toevlucht zochten in de stenen kerk. De koster heeft de noodklokken geluid en iedereen is gekomen. Machteld herinnert zich de verhalen die de koster vertelt. Daarmee overtuigt hij de angst van haar en haar broertje. De verhalen overstemmen ook de klokken die maar blijven luiden door de bulderende wind. Het woeste water verdrinkt het dorp met de houten huizen op de smalle sompige ribben; de mensen moeten het dorp verlaten, maar het verhaal gaat dat de koster gebleven is en dat hij nog steeds bij de storm de klokken luidt. Janne IJmker schreef de voorstelling “Storm over Beulake” speciaal voor Natuurmonumenten.”

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.