Campings Istrië goedkoopst

Kamperen in Istrië, zelfde plezier voor minder geld.


Het prijsniveau van Kroatische campings blijkt in een Europese vergelijking aantrekkelijk te zijn. Dit blijkt uit recent onderzoek van de ADAC. Dit is de Duitse zusterorganisatie van de ANWB, die, als uitgever van de grootste campinggids, het prijsniveau van campings in Europa onderzocht. De belangrijkste mediterrane concurrenten, te weten Spanje, Frankrijk en Italië zijn namelijk allemaal duurder. Een echtpaar met één kind van 10 jaar is in 2012 in Kroatië gemiddeld € 34,30 per nacht kwijt. In Frankrijk is dit € 37,16, in Spanje € 39,95 en in Italië € 44,61.

In heel Kroatië is het prima toeven voor de kampeerliefhebber, maar in Istrië is relatief de grootste keus ‘Best Campsites’ volgens de officiele Kroatische campingwebsite www.camping.hr/nl die ook Nederlandstalige pagina’s biedt. De campings liggen allemaal aan de Adriatische zee met een ongerepte kustlijn waar mediterraan ruikende pijnboombossen verkoelende schaduw bieden en waar vele blauwe vlaggen wapperen ten teken dat het er schoon en veilig is. Istrië ligt op nog geen 1300 km afstand van Utrecht, waardoor het met een overnachting in Zuid-Duitsland of Oostenrijk goed te rijden is. Hooguit levert de (EU) grens in het hoogseizoen wat oponthoud, want er zijn meer mensen die vakantievieren in Istrië.

Istrië is het hartvormige schiereiland in het noordwesten van Kroatië. Van oudsher een geliefde vakantiebestemming van veel Nederlanders. De campings en de kust met de vele historische kustplaatsen zoals Pula, Rovinj en Poreč zijn belangrijke trekpleisters. Het binnenland van Istrië is nu in opkomst. De wijnroutes, middeleeuwse vestingsteden, fietspaden, het agro toerisme en de culinaire hoogstandjes in de groene heuvels en bergen moeten zorgen voor een authentieke vakantie-ervaring. Alles over kamperen in Kroatië en Istrië: www.camping.hr/nl. Alles over Istrië op www.ontdekistrie.nl

0

One Response

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.