Creditcard levert toerist voordeel op

Europeanen die deze zomer naar Groot-Brittannië reizen voor de Olympische Spelen, kunnen zichzelf zo’n 8% besparen door gebruik te maken van hun betaalpas, zo blijkt uit onderzoek. In het onderzoek, dat voor MasterCard is uitgevoerd door Customer Service Insight Limited, zijn voor zes belangrijke landen in de eurozone de kosten van een aankoop van £10,- met een betaalpas vergeleken met de kosten van diezelfde aankoop met omgewisseld contant geld. Zo blijkt dat Europese consumenten gemiddeld 8,4% per aankoop zouden kunnen besparen, en pashouders uit Frankrijk met meer dan 10% de grootste besparing boeken door op het verkooppunt geen contant geld maar een betaalpas te gebruiken.

In onderstaande tabel zijn de bedragen te zien die door betaalpashouders uit zes verschillende landen zijn betaald voor aankopen die in Manchester met hun pas zijn gedaan en de vergelijkbare kosten van contante aankopen in ponden waarvoor op dezelfde dag euro’s waren gewisseld bij een vooraanstaand wisselkantoor in Manchester. (N.B. In de tabel zijn alle kosten voor pashouders en bancaire kosten verwerkt. De test is uitgevoerd met betaalpassen die zijn uitgegeven door toonaangevende, representatieve financiële instellingen.)

 

Land BETAALPAS – Totale aankoopkosten (in euro) voor pashouder % BESPARING – Besparing met betaalpas KOSTEN CONTANT – Kosten als de aankoop contant wordt betaald (in euro)
Frankrijk 11,76 10,23% 13,1
Nederland 11,80 9,92% 13,1
Finland 11,86 9,47% 13,1
België 11,69 8,16% 13,1
Ierland 12,14 7,33% 13,1
Duitsland 11,64 5,27% 13,1
Gemiddelde   8,40% 13,1

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.