De 10 van 2012

De tien van 2012

Het Openlucht Museum doet iets nieuws, een collectie creëren met jouw hulp. Ze gaan een tentoonstelling maken van voorwerpen die over 100 jaar misschien heel bijzonder zijn maar nu nog heel normaal. En daar kun jij suggesties voor inzenden! Er zijn al veel dingen voorgesteld zoals de Senseo, gloeilamp of USB-stick.

Het Openlucht Museum is de actie gestart omdat ze dit jaar 100 jaar bestaan. De campagne bestaat uit een twee delen. Eerst kun je van 24 april tot en met 20 mei zelf een voorwerp voor de Tien van 2012 nomineren. De museumjury selecteert vervolgens vijftig voorwerpen waarop kan worden gestemd. Van 23 mei tot en met 31 mei kun je stemmen op de voorwerpen die volgens jou moeten worden opgenomen. En tenslotte maakt Het Openlucht Museum op 1 juni de Tien van 2012 bekend.

Stel jouw voorwerp wint een van de 10 plaatsen dan krijg je naast deze eeuwige roem een certificaat waarop staat dat je je voorwerp hebt laten opnemen in de museumcollectie en het collectienummer van jouw voorwerp. De winnaars krijgen 5 jaar lang gratis toegang voor 4 personen tot het Openluchtmuseum. De inzender van het voorwerp met de meeste stemmen krijgt levenslang gratis toegang tot het Openluchtmuseum met 4 personen. Op zaterdag 16 juni worden alle winnaars uitgenodigd in het Openluchtmuseum voor een feestelijke overdracht. Ook worden er onder alle deelnemers en stemmers worden 250 x 2 vrijkaarten verloot.

Wil je meedoen en een voorwerp insturen, ga dan naar de website of ga naar de Facebook pagina.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.