Een app voor de achterbank


Nog even geduld, maar dan kun je ‘nog lang en gelukkig leven’. Er is namelijk een sprookjes-app in aantocht onder de titel ‘Theater’. Vanaf juni 2012 is de app voor 2,99 euro verkrijgbaar in de Apple Appstore. Het heeft alle potentie in zich om jeugdige vakantiegangers vele aangename uren te bezorgen op de achterbank onderweg naar het zuiden. De doelgroep is kinderen van twee tot zes jaar. “De app biedt ontelbaar veel absurde spel-combinatisch en stimuleert daarmee de fantasie van het kind en zijn gevoel voor humor. Geen regels, geen script, gewoon lekker spelen”, zo schrijven de makers.

Over het spel: Bedenk je eigen magische toneelstuk en speel zelf de hoofdrol. Kies uit een cast van lappenpop-acteurs, verschillende rekwisieten en decors. Vergeet niet om de acteurs je eigen gezicht te geven, of dat van je ouders, konijn of broertje. Laat je inspireren door dingen om je heen. Bouw bijvoorbeeld je eigen sprookjesbos met een kudde vreemde hertjes, een stoere prins en jijzelf als Roodkapje. Of verander in een bodybuilder aan zee, en voer, tussen de springende vissen door, een watergevecht met de Grote Boze Wolf.

‘Theater’ is geïllustreerd door de Nederlandse ontwerper en vader Xander Wiersma. Deze kinder-app is geschikt voor de iPad, iPod touch en iPhone. Het is een uitgave van www.appracadabra.com.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.