Experimenteren in Groningen

Optreden tijdens de Nacht van Kunst & Wetenschap

Groningen maakt zich klaar voor de Nacht van Kunst & Wetenschap. Op 2 juni staat de binnenstad op zijn kop met muziek, wetenschap, theater, kunst en bijzondere experimenten. Dit jaar is het thema De Nacht is Healthy Ageing (gezond en actief ouder worden). Daarom heeft de Nacht als slagzin ‘to die young, as late as possible’.

De Nacht van Kunst & Wetenschap draait om verassende ontmoetingen tussen kunst en wetenschap. Tijdens de Nacht kom je in aanraking met kunst,wetenschap en alle raakvlakken daartussen. Het programma is samengesteld om drempels tot kunst en wetenschap weg te nemen en het onbekende te ontdekken. In de Groningse binnenstad kan het publiek genieten van een gevarieerd programma met ruim 200 muzikale optredens, korte lezingen, workshops, tentoonstellingen, theatrale voorstellingen en interactieve opstellingen. De voorgaande edities waren een groot succes, ruim 15.000 mensen bezochten De Nacht in 2009 en 2011.

Ook het ontdekken van nieuw talent is erg belangrijk tijden de Nacht. Als City of Talent is Groningen vooruitstrevend op het gebied van innovatie en onderzoek. Met De Nacht van Kunst & Wetenschap biedt de stad jong talent een podium om projecten op een speciale manier te presenteren. Zo is 3FM aanwezig met het 3FM Serious Talent Stage, de bezoekers kunnen op deze manier kennis maken met nieuw Nederlands muziek talent.

De Nacht is onderdeel van de campagne Gezond Actief Groningen, kortweg GA! Groningen. De stad Groningen levert met deze campagne een actieve bijdrage aan het Europese Jaar voor actief ouder worden en solidariteit tussen de generaties.

Kaarten voor De Nacht van Kunst & Wetenschap zijn vanaf nu hier te koop.

0

No Responses

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.