Feest in een opblaaskerk


Een feestje geven of een festival organiseren hoeft tegenwoordig niet op een “standaard” locatie. Wessel Bottenberg (DJ, brandweerman en internetondernemer) komt nu met een gadget waardoor op iedere plek een bijzondere feestlocatie ontstaat. Trots showt Bottenberg zijn nieuwste aanwinst: een opblaasbare kerk. Het gevaarte is maar liefst 12 meter hoog en biedt zit- en/of staanplaats aan groepen tot 200 personen. De kerk beschikt zelfs over heuse ‘glas in lood’ ramen. Van PVC weliswaar, maar juist dat maakt het gebouw multifunctioneel. Via de website www.blowupchurch.com is het gebouw te bezichtigen.

Van katholiek tot ludiek
Omdat de “kerk” op vrijwel iedere locatie op te zetten is, zijn de toepassingsmogelijkheden eindeloos. Bottenberg: “Uiteraard staan wij open voor evangelische huurders: de kerk hoeft niet alleen maar ‘grappig’ te zijn. Maar we verwachten de grootste slag te slaan op het gebied van ludiek gebruik. Ga maar na: je kan de kerk inzetten als locatie voor een festival of (disco)feest, maar bijvoorbeeld ook om in je eigen achtertuin ‘in het huwelijk’ te treden. Trouwen in je eigen privékerk, wie wil dat nou niet? Maar ook voor bijvoorbeeld personeelsuitjes leent het gebouw zich prima.”

Steeds meer stellen kiezen er volgens Bottenberg voor om een keertje ‘proef te draaien’, oftewel te trouwen voor één dag. Tijdens een dergelijk evenement kunnen vele stellen op één dag getrouwd worden. De opblaasbare kerk van Wessel Bottenberg leent zich bij uitstek voor deze ceremonie. Indien gewenst, maakt Wessel zelf ook deel uit van de activiteiten: zo is hij inzetbaar als fictief “ambtenaar van de burgerlijke stand”, als DJ of als ceremoniemeester.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.