Fietsen in Frankrijk

 

Fietsen in Frankrijk 9

Fietsvakantie in Poitou-Charentes

Frankrijk is voor veel Nederlanders het vakantieland. Als je graag fiets in je vakantie is daar in Frankrijk alle mogelijkheid voor. In de regio Poitou-Charentes ten zuiden van de Loire, liggen honderden kilometers fietspaden ver van de drukke autowegen af. En als het je eerste fietsvakantie is hoef je niet te schrikken want de fietsroutes zijn geschikt voor iedereen.

De streek Poitou-Charentes is nog niet zo bekend maar zeker de moeite waard er zijn heuvels, bossen, veel water, moeras, stranden en (schier)eilanden. Misschien ken je de havenstad La Rochelle en de brug naar het eiland Ile de Ré met de in het oog springende witte huisjes met het groene houtschrijnwerk en oranje dakpannen daken.

Er is veel te ontdekken in deze streek zoals het Parc Naturel du Marais Poitevin, dit is een bijzonder moerasgebied. Het is een mooie streek om in te wandelen en te fietsen.Ontdek dit bijzondere natuurgebied waar je uren kunt wandelen, fietsen, varen en relaxen en waar je op zoek kunt naar ongewone ontmoetingen met de typische fauna en flora van dit rijke moerasgebied. Met een platbodem kun je met of zonder gids een rustgevende toch maken om de ziel van het moeras te leren kennen.

Daarnaast zijn er de pittoreske dorpjes die je kan bezoeken zoals Angles-sur-L’Anglin, het stoere Chauvigny in de regio Vienne, of aan de kust bijvoorbeeld Talmont of Mornac-sur-Seudre. Ook voor de kinder is er genoeg te doenm er zijn vele stranden en de mooie kuststreek is het ook een heerlijke bestemming voor een kindvriendelijke vakantie. Meer over deze fietsvakantie is te vinden op deze website.

Ben je nou van plan om te gaan dan zijn er nog een paar leuke evementen waar je bij kan in de zomervakantie van 2012. Er is de ronde van de Poitou-Charentes van 21 tot 24 augustus. Het mag dan niet de Ronde van Frankrijk zijn, de Tour International du Poitou-Charentes is aardig op weg om de harten te stelen van menig wielerliefhebber. Gedurende vijf koersdagen doet deze wielerwedstrijd de mooiste plekken van de Poitou-Charentes aan. Onder zijn oude winnaars telt de Ronde van de Poitou-Charentes onder meer Voigt, Voeckler en Chavanel. Er is ook in een tijdrit voorzien en voor de dames en de jongeren is er ook een Ronde. Heel wat grote wielerploegen zijn aanwezig op deze wielerronde en dus is het de moeite waard om post te vatten langs één van de etappes om een glimp op te vangen van de coureurs. Door de ronde te volgen, kun je de hele regio Poitou-Charentes ontdekken en je opstellen in het mooie glooiende landschap van de streek of aan de eindstreep in het centrum van één van de gemoedelijke stadjes terwijl je geniet van de gezellige drukte van een internationale wielerwedstrijd. Meer informatie over de ronde kun je vinden op deze website.

Ook is er in augustus een internationale wielerweek.Om de Deux-Sèvres en meer bepaald het wonderbaarlijke gebied van de Marais Poitevin te ontdekken, bestaat er geen beter middel dan de fiets. De ontspannende tweewieler staat in het gebied rond Niort helemaal centraal tijdens de week voor het fietstoerisme. Meer dan 10.000 wielerliefhebbers komen tijdens de eerste week van augustus samen voor een grootschalige ontdekking van de streek rond Niort, gelegen aan de poorten van het Groene Venetië. Gezelligheid is het sleutelwoord voor dit treffen en er wordt op ranse wijze genoten van de dag met gastvrije maaltijden en een vrolijke sfeer. Zowat 6000 mensen slapen ter plaatse en tijdens deze, inmiddels 74e, editie komen mensen uit heel Europa samen om te genieten van deze unieke tocht. Dagelijks worden verschillende routes voorgesteld, met een wisselende moeilijkheidsgraad, zodat iedereen zijn eigen tempo kan aanhouden. Elke dag wordt ook een ander stukje van de Deux-Sèvres verkend. Ook voor wandelaars en mountainbikers zijn er tochten uitgestippeld. Voor meer informatie ga naar de website.

 

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.