Finland veilt oudste bubbels

Finland veilt oudste bubbels 9

De haven van Aland.


Voor wie nog een paar zakcentjes heeft liggen is er iets fijns in Finland: ’s Werelds oudste, nog drinkbare en meest exclusieve champagne wordt op 8 juni 2012 geveild tijdens de jaarlijkse champagneveiling in Åland, Finland. De bijzondere veiling vindt plaats in het Alandica Culture & Congress Centre in de hoofdstad Mariehamn. Op de eerste Åland champagneveiling in 2011 is een fles van champagnehuis Veuve Clicquot verkocht voor een recordbedrag van 30.000 euro.

Bijzondere champagne
In de zomer van 2010 is in de Åland Archipel een scheepswrak ontdekt met aan boord 145 bewaard gebleven flessen champagne. Volgens experts dateert de champagne uit de eerste helft van het jaar 1800. De champagne is afkomstig van bekende champagnehuizen, zoals Veuve Clicquot, Juglar en Heidsieck.

Åland is een cluster van 6.500 eilanden in de Baltische Zee, gelegen tussen Zweden en Finland, met een mix van de Zweedse, Finse en Russische cultuur. Naast waardevolle champagne biedt Åland prachtige fietsroutes en vermakelijke evenementen, zoals de “Åland Food and Drink Week”, die samenvalt met de champagneveiling. Ook worden dit jaar tijdens de “Smakbyn” (smaakdorp) locale culinaire tradities gedemonstreerd.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.