Genieten van panorama in Oostenrijk

Genieten van panorama in Oostenrijk 8

Natuur en plezier in Oostenrijk. Dichtbij en toch een hele andere wereld.


Een mooi uitzicht kan de kers op de taart zijn in een vakantiedag. De panoramaroute langs de Oostenrijkse grens is, met haar ongeveer 80 km lengte, onderdeel van de internationale lange wandelroute 03, vanaf Sillian naar Bad Radkersburg. De deelroute bij de grens tussen Stiermarken en Slovenië vanaf Soboth naar Bad Radkersburg kan binnen 5 tot 6 dagen worden bewandeld. De voorgestelde routes zijn als dagtochten bedoeld, naar voorkeur te combineren en in beide richtingen begaanbaar. De panoramaroute langs de grens leidt de wandelaar vanaf de bergen van de Koralm, door het gebied van de Remschniggalm, de Zuidelijkste berg van Oostenrijk, naar de wijnbergen bij de grens tussen Stiermarken en Slovenië en de beemdlandschappen van Bad Radkersburg, die tevens beschermd gebied volgens Natura 2000 zijn. Het zacht glooiende, eeuwenoude wijn en cultuurlandschap is met haar unieke verscheidenheid een prachtig wandelgebied. Men beweegt zich tussen de 250m en 1250 hoogte tussen wijngaarden, weiden, fruitboomgaarden en heerlijke gemengde bossen. Vanwege een meerderheid aan overwegend kleine en kleinschalige bedrijvigheid, zowel in de wijnbouw als in de fruitteelt, en ook in de toeristische sector, is zacht toerisme hier niet enkel een motto, maar wordt dit op voorbeeldige wijze nagevolgd. www.sws.st, www.maribor-pohorje.si

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.