Gordon’s Great Escape Zuidoost-Azië

Gordon’s Great Escape Zuidoost-Azië 9

Omslag Gordon's Great Escape Zuidoost-Azië

Gordon Ramsey is beroemd van zijn vele kookboeken, restaurants over de hele wereld en veelvuldig gescheld op televisie. Om zijn serie Gordon’s Great Escape aan te vullen heeft hij een nieuw boek uitgegeven: Gordon’s Great Escape Zuidoost-Azië. Amazon noemt het een “een geweldig boek en zonder F-woord!”.

In dit boek gaat Ramsey op culinaire ontdekkingsreis naar Zuidoost-Azië en verkent de geur- en kleurrijke keukens van Thailand, Maleisië, Vietnam en Cambodja. In dit boek staan de 100 beste recepten: klassiekers, maar ook eigentijdse gerechten die geïnspireerd zijn op Ramsay’s intrigerende reis. Van Thaise kokosgarnalen en Vietnamese zoetzure varkensribbetjes tot Maleisische rendang en Khmer zeeduivel met groentecurry.

Ramsay maakte een fascinerende en inspirerende reis door Zuidoost-Azië, een regio waar het hele leven draait om eten. Je treft de mensen daar bijna altijd etend, kokend of pratend over eten. Tijdens zijn reis dompelde Ramsay zich onder in de cultuur, tradities en de keuken van vier verschillende landen: Vietnam, Cambodja, Maleisië en Thailand.

Zijn tv-programma’s draaien vooral om de Franse keuken. In Gordon’s Great Escape Zuidoost-Azië laat hij echter een heel andere, verrassende kant van zichzelf zien. “Als chef stop je nooit met leren,” zegt Ramsay. Daarom besloot hij af te reizen naar Azië, een gebied waar hij tot voor kort nog weinig ervaring mee had. Hij ontdekte daar een wereld vol fantastische smaken en ingrediënten. Dat inspireerde hem tot hele nieuwe, maar vooral geweldig lekkere recepten. Van soepen en voorgerechten tot curries, roerbakgerechten en desserts.

Het boek verschijnt vandaag en is onder andere hier te koop.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.