Groener reizen met de trein


Nu weten de meeste mensen wel dat reizen met de trein beter is voor het milieu (immers: Meer mensen getransporteerd met minder energie), maar het kan nog beter. Sinds begin dit jaar werken Treinreiswinkel en GreenSeat samen om groener reizen mogelijk te maken. En met succes, zo concluderend de twee organisaties, want binnen zes weken kozen duizend treinreizigers voor een ‘groene stoel’. Not-for-profit organisatie GreenSeat is trots: “Een mooi begin van 2012, dat wat ons betreft hét jaar van groener reizen wordt”, aldus Vitas Kersbergen, Sales & Marketing GreenSeat.

Door de CO2-uitstoot van een reis te compenseren met een GreenSeat krijgen huishoudens in ontwikkelingslanden toegang tot duurzame energie. “Een vakantie per trein is al één van de meest milieuvriendelijke opties, maar op deze manier ruim je ook dat laatste beetje CO2 op.” Een treinreis veroorzaakt tot 75% minder CO2-uitstoot dan een vliegreis, en tot 66% minder CO2-uitstoot dan een reis per auto. Ook de uitstoot van fijnstof is bij een trein laag vergeleken met de auto en het vliegtuig. Daarmee is, na wandelen en fietsen, een reis per trein de meest milieu- en klimaatvriendelijke optie.

Om toch de schadelijke gevolgen van de reis te compenseren, reist men bij alle treinrondreizen van Treinreiswinkel automatisch op een GreenSeat. Voor alle losse treintickets wordt een kleine vergoeding van € 0,50 gevraagd. Via de website GreenSeat.nl en via de boekingsformulieren van GreenSeat reispartners kunnen Nederlandse reizigers de uitstoot van broeikasgassen eenvoudig compenseren.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.