Indonesië deelt kunst via Google

Indonesië deelt kunst via Google 9
Google en het Nationale Museum van Indonesië zijn een samenwerking aangegaan, waarbij ruim honderd Indonesische kunstwerken online beschikbaar zijn gesteld. Indonesië maakt met het Google Arts Project haar rijke geschiedenis en veelzijdige cultuur toegankelijker voor het grote publiek.

Door een deel van de in totaal 1.400 items tellende collectie van het Nationale Museum van Indonesië online beschikbaar te stellen wil Indonesië iedereen de mogelijkheid geven om gratis kennis te maken met de veelzijdige geschiedenis van het land. Gebruikers van de online dienst kunnen batikkleden, traditionele gebruiksvoorwerpen en sculpturen bekijken. Volgens Dr. Wiendu Nuryanti, Minister van Cultuur, is de samenwerking met Google een digitale sprong voorwaarts. Verwacht wordt dat de ‘online demo’ het aantal bezoekers van het Nationale Museum in Indonesië zal verhogen.

Indonesische geschiedenis
De Indonesische geschiedenis is bijzonder veelzijdig. Mede vanwege de 200 verschillende etnische bevolkingsgroepen, diversiteit aan cultuur en 17.504 eilanden herbergt het land een grote hoeveelheid aan spectaculaire items. Van traditionele batikkleden, met elk hun eigen verhaal tot aan historische gebruiksvoorwerpen en traditionele versieringen. Het Google Arts Project benadrukt de diversiteit van Indonesië. Meer informatie over Indonesië: http://www.toerisme-indonesie.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.