Keukenhof noteert 90.000 bezoekers

Keukenhof noteert 90.000 bezoekers 8

Veel bezoekers kwam op de rozenpracht af.


Keukenhof heeft in het paasweekend ca 90.000 bezoekers welkom geheten. Dat is boven verwachting. Ondanks het typisch Nederlandse lenteweer was het een goed paasweekend. De internationale bloemententoonstelling in Lisse was voor velen weer een ideaal uitje, waardoor de status als Paastopattractie werd bevestigd. De bezoekers kwamen zowel uit Nederland als uit een keur van buitenlanden. 70% van de gasten kwam zoals gebruikelijk uit het buitenland.

Algemeen directeur Piet de Vries licht toe. “De combinatie van het uitzonderlijk mooie weer in de periode voorafgaand aan Pasen zorgde voor mooie bloei in het park.” Er was veel belangstelling van Nederlandse gezinnen, Duitse gasten en opvallend veel van Britten, Amerikanen en Aziaten waaronder Chinezen. Hoogtepunten in het paasweekend waren naast de miljoenen bloeiende voorjaarsbollen de romantische rozenshow, de roofvogelshows en de avondconcerten van Wibi Soerjadi.

Op Tweede paasdag was de tentoonstelling al om zeven uur ’s ochtends geopend voor vroege vogels. In de loop van de dag kwamen hoedendragers af op de traditionele hoedenparade. Het evenement verandert Keukenhof voor even in Manhattan, omdat het veel trekken vertoont met de grootse Easter Parade in New York. Het publiek paradeerde met zelfgemaakte hoeden, nam deel aan een cursus hoeden schikken en genoot van de hoedenshows

‘Romantische rozen’ is het thema van de derde themashow in het Oranje Nassau Paviljoen van Keukenhof, tot en met 10 april. De roos is de koningin der bloemen. Steeds meer mensen uit de wereld van mode en glamour ontdekken dat. Zo werd onlangs de introductie van de Nederlandse Vogue met prachtige ‘Avalanche’-rozen opgeluisterd. En de dieprode ‘Red Naomi’ was de ster van de catwalk. Naast de wekelijks shows in dit paviljoen biedt Keukenhof in het Willem Alexander Paviljoen en in het Beatrix Paviljoen wisselende en permanente bloemen- en plantenttentoonstellingen.

Nog tot en met 20 mei is een deel van het Willem-Alexander Paviljoen ingeruimd voor bloeiende heesters, die vervolgens plaats maken voor vaste planten. ‘Blooming Beauties is van beiden het thema. Sering en Viburnum vormen de hoofdmoot van de eerste editie van ‘Blooming Beauties’, al zijn er ook fraai bloeiende amandelboompjes en forsythiastruiken te zien.
Vlinderbloem is de Nederlandse naam voor deze exoot.
Met 20.000 soorten en 1.000 geslachten is de plantenfamilie Orchidaceae een van de grootste die we kennen. Keukenhof’s orchideeënshow is daar wereldwijd de grootste afspiegeling van. Met naast het accent op phalaenopsis en cymbidium ook bijzondere exemplaren uit verzamelingen van onder meer cambria, dendrobium, oncidium, paphiopedilum, miltonopsis en vanda. Binnen de vandagroep wordt de ‘Dark Chololate’ geïntroduceerd en hebben de bezoekers aan het Beatrix Paviljoen een primeur. Want deze unieke kleur is nog nooit eerder getoond. Keukenhof is nog geopend tot en met 20 mei.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.